Minden várakozást felülmúlt a DEAC idei családi napja

Benépesült a Dóczy utcai sportcampus május 1-jén, több ezren látogattak ki a DEAC családi napjára. Kipróbálhatták a Debreceni Egyetem sportklubjának húsz sportágát, találkozhattak élvonalbeli sportolókkal, DEAC-Kalandra indulhattak, ingyenes szűrővizsgálatokon vehettek részt, a legkisebbeket pedig mindezek mellett ugrálóvár és kézműves sarok várta. 

A DEAC-szakosztályok sátrainál hosszú sorban álltak a családi napra érkezett vendégek, hogy kipróbálhassanak egy-egy sportágat. Az esemény főszervezője, Bács Bence marketingmenedzser örömét fejezte ki, hogy az előző évekhez képest idén még többen látogattak ki a közösségi rendezvényre, ami mutatja, hogy az immár hagyományos program egyre népszerűbb.

- A tavalyihoz képest majdnem háromszor többen tették tiszteletüket a Dóczy utcán, legalább háromezren választották szerdai programnak a DEAC családi napját. Az esemény gerincét a sportágválasztó adta. Az előző évekhez képest még több szakosztályunk települt ki, így még több információval gazdagodhattak azok a gyerekek, akik szeretnének majd a DEAC-nál sportolni. A rendezvény elsősorban a kisebb korosztályoknak szólt, de igyekeztünk olyan programokat is szervezni, amelyekben a szülők is örömüket lelhették – mondta a marketingmenedzser, aki hozzátette: nem számít, ki milyen szakosztályt választ, annak örülnek, ha a gyerekek sportolnak és megtalálják azt a sportágat, amit akár egy életen át tudnak űzni.

A foci, a kosár-, a kézi- és a röplabda mellett a frizbi kipróbálására is sokan vállalkoztak, de a cheerleaderek és a lovasok is rendkívül népszerűek voltak a sportágválasztón. Több szakosztály tagjai, például a sétafoci-csapat, a karatékák, a mazsorettesek és a cheerleaderek bemutatót is tartottak a családoknak.

A DEAC-Kaland keretében a gyerekek lelkesen gyűjtötték a pecséteket, hogy megszerezzék az értékes nyeremények egyikét. Akik pedig végeztek a túrával, az ugrálóvárban játszhattak vagy a kézműves sarokban fejleszthették kreativitásukat. A felnőttek mindeközben az egészségponton, a SET (Sportdiagnosztikai, Életmód- és Terápiás Központ) közreműködésével ingyenes szűrővizsgálatokon vehettek részt.

Az eseményről élőben közvetített az FM90 Campus Rádió. A kihelyezett stúdióban egymást követték a vendégek, interjút adott többek között Bács Zoltán kancellár, Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a DEAC ügyvezetője, Szántó Sándor, a SET-center orvosigazgatója, számos sportoló és szakosztályvezető, valamint Papp László polgármester és Széles Diána alpolgármester is.