Sporttörténelmi siker Körmenden

Parádés győzelmet aratott a Debreceni Egyetem kosárlabdacsapata a hétvégén. Nyertek a jégkorongozók és a férfi futsalosok is. Röplabdázóink mérkőzése vereséggel zárult.

Jégkorong
A DEAC jégkorongcsapata a rájátszásba jutás szempontjából nagyon fontos mérkőzést játszott vasárnap este az Erste Ligában a Dunaújvárosi Acélbikák ellen. A Debreceni Jégcsarnokban rendezett találkozót végül szétlövéssel nyerte meg az egyetemi gárda 3-2-re. 

- Jó mérkőzés volt, kicsit playoff hangulatú, hiszen nekünk és az ellenfélnek is nagyon kellett a három pont. Volt, hogy mi nyomtunk jobban a meccs során, volt, amikor az ellenfél beszorított minket, végül a hibák száma döntött. Szerintem az eredmény jól tükrözi az összecsapást. Mindenki odatette magát, a sikerhez kiváló kapusteljesítmény is kellett. Most egy nagyon nehéz időszak jön, mert top csapatokkal játszunk végig – nyilatkozta Vaszjunyin Artyom vezetőedző.

Kosárlabda
A Szolnok elleni fájó hazai vereséget egy idegenbeli bravúrral javította ki a DEAC kosárlabdacsapata, amely először aratott győzelmet a Körmend otthonában. Andjelko Mandics együttese mind a négy negyedet megnyerve, végig kézben tartotta a mérkőzést, a végjátékban is higgadt maradt, így végül magabiztos 11 pontos, 81-70-es sikert ért el.  

- Mindkét csapat nagy energiával és fizikálisan játszott, férfias mérkőzés volt. A dobáskiválasztásunk is rendben volt, de a Szolnok elleni találkozóval ellentétben most jó százalékkal értékesítettük a helyzeteinket. Kézben tartottuk a meccset. A legfontosabb, hogy a védekezésünk rendben volt, és amikor a Körmend zárkózott, mindig jó döntéseket hoztunk. Boldog vagyok, hogy a klub története során először sikerült nyerni Körmenden – értékelt Andjelko Mandics vezetőedző.

Futsal
DEAC-PEAC mérkőzést rendeztek péntek este a futsal NB I 20. fordulójában. A hazai alakulat hozta a kötelezőt és 3-1-re nyert, így még van esélye a felsőházra.

A női csapat rangdót játszott hazai pályán a TFSE ellen. Az NB I 14. fordulójában rendezett találkozón 2-2-es döntetlen született.

Röplabda
A kazincbarcikai kupameccs és a dunaújvárosi bajnoki után szombaton végre itthon léptek pályára a DEAC férfi röplabdázói. Fodor Antal legénysége az év első hazai mérkőzésén az utóbbi hetekben parádézó MAFC-ot fogadta, amely ezúttal is remekelt, és 3:0-ra nyert a DESOK-ban.

A DEAC női röplabdacsapata az éllovas Szolnokot fogadta vasárnap a DESOK-ban az alapszakasz utolsó fordulójában. A mérkőzés nagy csatát hozott, amelynek végén a vendégek örülhettek a 3:2-es sikerükkel, ám a fekete-fehérek is gyűjtöttek egy pontot.