Már olvasható a friss Egyetemi Élet

Hogyan búcsúztak az egyetemtől a sárguló hallgatók, miket lehetett megkóstolni az International Food Day-en, milyen matuzsálemek és sportautók sorakoztak fel a Debrecen Drive autóipari kiállításon, valamint hol és miként fürdőztek őseink a cívisváros strandjain az elmúlt bő száz évben? Egyebek mellett ezekről lehet olvasni a Debreceni Egyetem ismét kitüntetett lapjában, az Egyetemi Életben.

Újra megrendezték a régió legnagyobb járműipari seregszemléjét Debrecenben május végén. A Debrecen Drive ezúttal is ezreket vonzott a Nagyerdei Stadion környékére, ahol nemcsak azt mutatták be, merre tart jelenleg a modern autóipar, hanem az is kiderült, hogy régi autó nem vén autó. Látványos autós, motoros bemutatók, versenyek is szórakoztatták a nagyérdeműt – derül ki a rendezvényről szóló, képekkel gazdagon illusztrált tudósításból.

Egy másik cikk arról számol be, hogy május második hetében, hétfőtől péntekig zajlott a Gazdaságtudományi Kar és a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar legnagyobb éves eseménye, a Sárgulás a Böszörményi úti campuson. A végzős hallgatók pénteken látványos lovas felvonulással, tánccal és korsóavatóval búcsúztak az egyetemtől és a várostól.

A címlapfotó ezúttal a Debreceni Egyetem Főépülete előtt tartott International Food Day-en készült, ahol a külföldi hallgatók adtak ezúttal is ízelítőt saját nemzetük ételeiből. Kóstolójegyek vásárlása után 24 ország kulináris kínálatát lehetett megismerni és a zene szerelmesei sem maradtak élmények nélkül. Tehetséges külföldi hallgatók álltak színpadra, hogy ének- és zenei tudásukkal lenyűgözzék a népes publikumot.

Arról is olvashatunk a most megjelent számban, hogy újabb rangos elismerésben részesült az Egyetemi Élet. A Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete Médiahálózat Tehetségkutató Diákmédia Pályázatán a Debreceni Egyetem újságja tavaly az Év diáklapja kategóriában második helyezést ért el. Azóta több változás is történt az Egyetemi Életnél, például teljes mértékben az internetre helyezték át, így idén először az Év online diákmédiuma kategóriában indultak a pályázaton. A siker ezúttal sem maradt el, bronzérmet kaptak.

A Fedezd fel Debrecen utcáit! helytörténeti sorozat új része az Aquaticum Debrecen strandfürdő idei megnyitása kapcsán azzal foglalkozik, hogy régen sem kellett messzire utazniuk a debrecenieknek, ha hasonló nyári vizes élményekre vágytak. A cívisváros strandtörténetét kutatva meglepő érdekességek kerülnek elő, például arról, hol működött a Margit-fürdő vagy milyen tófürdő üzemelt a mai salakmotorpálya közelében.  

Véget ért a 2022/2023-as labdarúgóidény, valamennyi nagypályás egyetemi együttes teljesítette a minimális célkitűzését. Az NB III. Keleti csoportjában szereplő csapatunk a tavalyi ezüst után ezúttal bronzérmet szerzett, míg a vármegyei első osztályban játszó DASE, illetve DEAC II. biztosította jövő évi negyedosztályú tagságát. A részletek a sportrovatból derülnek ki.  

A teljes Egyetemi Élet ide kattintva olvasható.

 

Sajtóközpont - OCs