Újabb lépés a bajnoki cím felé

Megnyerték a TFSE elleni párharc harmadik mérkőzését a Debreceni Egyetem női futsalosai. Vereséggel zárt viszont női labdarúgócsapatunk, és az amerikaifoci-együttes is kikapott hétvégén.

Futsal
A DEAC női futsalosai vasárnap délután a DESOK-ban folytatták a TFSE elleni bajnoki döntőt. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc két felvonás után 1-1-re állt, ám most sikerült egy lépést tenni a címvédés felé, ugyanis az egyetemi gárda 5-1-re nyert. A mieink már csak egy győzelemre vannak attól, hogy 2021 és 2022 után 2023-ban is bajnokok legyenek. Az aranycsata negyedik felvonását jövő vasárnap rendezik a TFSE csarnokában.

- Örülök, hogy ezúttal nem nyögvenyelősen nyertünk, hanem erődemonstrációt tartottunk, ez pedig önbizalmat adhat nekünk. Jól indítottuk a meccset, többet birtokoltuk a labdát, emellett veszélyesebben játszottunk. Az első félidőben a két gólunk mellett több helyzetet elrontottunk, és picit tartottam attól, hogy ez megbosszulja magát. Védekezésben és támadásban egyaránt meggyőző produkcióval rukkoltunk elő, örülnék neki, ha ezt folytatnánk a következő meccsen. Mindenki kivette a részét ebből a győzelemből, külön kiemelném Horváth Viki és Tóth Nóri teljesítményét. Üröm az örömben, hogy Üveges Katának megsérült a bokája, az nem jó jel, hogy már nem tudott visszatérni a pályára. Bízom benne, hogy a hétvégén rá is számíthatunk. Szeretnénk a TFSE otthonában lezárni a párharcot, bár biztos vagyok benne, hogy ez nem lesz könnyű feladat, de ilyen mentalitással reális esélyünk lehet erre – mutatott rá a vezetőedző, Quirikó Vivien.

Labdarúgás
Tizenegy játékosa maradt Kengye Vivien edzőnek a hétvégi NB II-es bajnokira, amelyet a Vasas Kubala Akadémia ellen vívott a Keleti csoport utolsó, 22. fordulójában. A nehézségeket nem is tudták leküzdeni a fekete-fehérek, akik 5-1-es vereséget szenvedtek Budapesten.

Amerikai futball
Nem sikerült jól a DEAC Gladiators hétvégi, Dabas Sparks elleni mérkőzése, ugyanis együttesünk hazai pályán 30-7-re kikapott a vendégektől a Divízió I-es bajnokságban. Még egy mérkőzés van hátra az alapszakaszból. Ha június 11-én, a Jászberény Wolverines otthonában nyer a Debreceni Egyetem csapata, akkor továbbjut, ha nem, akkor véget ér a 2023-as felnőtt bajnoki szezon.

- Kicsit csalódott vagyok az eredmény miatt, mert bár megérdemelten nyert a Sparks, nincs ekkora különbség a két csapat között. A támadó oldalon két alapembert is nélkülöznünk kellett, pótlásuk komoly kihívás elé állított minket. Habár a cserék komolyan vették a feladatukat, mégiscsak egy teljesen új felállással indultunk harcba. Az összeszokottságnak, illetve a kiesett rutinnak a hiánya pont elég volt ahhoz, hogy a támadásaink rendre megakadjanak. Látszott az ellenfélen, hogy remekül felkészült belőlünk, jól olvasta a játékunkat. Innen szeretném megköszönni a közönség támogatását, szép számmal látogattak ki az egyetlen igazi hazai mérkőzésünkre. Nagyon sokat jelentett a szurkolásuk. Sajnálom, hogy nem sikerült nyerni, de még csak szoros meccset sem játszani – értékelt Gyarmati Ottó csapatvezető.