Csillogó vasárnap

A Debreceni Egyetem női futsalosai arannyal, a fiúk ezüsttel tértek haza Kecskemétről, a Magyar Kupa-döntőről. A labdarúgók egygólos győzelmet arattak Újpesten. A szezon utolsó hazai mérkőzésén kikaptak a kosárlabdázók, de amerikaifutball-csapatunk sem tudott kimászni a gödörből, és pont nélkül maradtak kézilabdázóink is. A röplabdacsapat számára véget ért az idény.

Futsal
Fekete-fehér színekbe borult Kecskeméten a Messzi István Sportcsarnok, ahol a férfi és a női Magyar Kupa négyes döntőjét rendezték, és a DEAC mindkettőben érdekelt volt. A sikeres szombat után (a férfiak a Rubeola, a lányok a Budaörs ellen diadalmaskodtak) vasárnap sporttörténelmi pillanatoknak lehettek szemtanúi a kilátogatók, hiszen két debreceni csapat küzdött a végső sikerért. A lányok nagy küzdelemben 1-0-ra nyertek a Tolna ellen, ezzel elhódították a serleget, míg a fiúk – akik a klub története során először jutottak el a fináléig – a jóval nagyobb játékerőt képviselő Haladás ellen alulmaradtak 8-4-re. Utóbbi eredmény nem tükrözi hűen a játék képét, mert az egyetemisták számtalan helyzetet kihagytak.

Kosárlabda
Több mint 39 percen keresztül vezetett a DEAC-Tungsram a szezon utolsó hazai mérkőzésén az NB I-ben, de egy újabb elrontott végjátéknak köszönhetően a Szedeák egypontos, 80-79-es győzelmet aratott az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

– Elképesztően nehéz egy ilyen drámai végjáték után szavakat találni. Az egész mérkőzés során mindössze egyszer vezetett a Szeged, de sajnos pont a legrosszabbkor. A végjáték leírta az egész szezonunkat, számtalanszor buktunk el már megnyert találkozókat. Rettentően bosszant a végeredmény, hiszen minden játékosom maximális akarattal kosárlabdázott, és érzésem szerint meg is érdemeltük volna a sikert. Büszke vagyok a csapatomra, úgy gondolom, hogy a fiúk ezzel a teljesítménnyel újra maguk mellé tudták állítani a drukkereket – összegzett Berényi Sándor vezetőedző.

Labdarúgás
Az Újpest II otthonában vendégszerepeltek a Debreceni Egyetem labdarúgói az NB III Keleti csoportjában. Sándor Tamás együttese Trencsényi Bence 81. percben szerzett góljával 1-0-s győzelmet aratott, és továbbra is magabiztosan tartja második helyét a tabellán.

Röplabda
A hatodik helyen zárt a DEAC férfi röplabdacsapata az Extraligában. Pénteken 2-1-es hátrányból várták a mieink a Kecskemétet, és bár tartalékosan is megnehezítették a vendégek dolgát, ám 3:1 arányban alulmaradtak. A hírös városiak ezzel összesítésben megnyerték a párharcot.

Kézilabda
Négygólos, 34-30-as vereséget szenvedett a DEAC kézilabdacsapata a Százhalombatta otthonában az NB I/B alsóház 6. fordulójában. Az első félidőben még együttesünknél volt az előny, de a végére feljöttek a hazaiak.

Amerikai futball
A Debreceni Egyetem amerikaifutball-csapata vasárnap Szegeden, az újonc Guardians vendégeként lépett pályára a Divízió I-ben. A mieink az első bajnoki győzelmükre hajtottak, ám nem várt vereségbe futottak bele: a hazaiak meglepetésre 51-15-re megnyerték az összecsapást.

További részletek

NyD