Angol nyelvi verseny a DExamban

A Debreceni Egyetem Idegennyelvi Központja és a Helen Doron Nyelviskola harmadik alkalommal szervezett angol nyelvi versenyt általános iskolások számára. A megmérettetés döntőjét március 11-én tartották a DExamban.

A nyelvi vetélkedőn az általános iskolák 7. és 8. osztályos, illetve a hat évfolyamos gimnáziumok elsős és másodikos tanulói vettek részt. A verseny három fordulója során a diákok a DExam nyelvvizsga alapfokú (B1) feladatait oldották meg, az első két forduló az olvasás- és íráskészséget mérte, a döntőben pedig egy teljes alapfokú szóbeli nyelvvizsgát tettek. 

 - A verseny célja, hogy minél több olyan általános iskolás korú diák legyen Debrecenben, aki egy objektív, kommunikatív központú megmérettetéssel zárja le nyelvtanulásának első szakaszát, ezzel sikerélményt és vizsgarutint szerezve a további nyelvtanuláshoz – mondta el a hirek.unideb.hu portálnak Pete László, a Debreceni Egyetem Idegennyelvi Központjának igazgatója.

 Az angol nyelvi megmérettetésre Debrecen tíz iskolájának 96 tanulója nevezett, köztük olyanok, akik a Helen Doron Nyelviskolában is tanulják az angol nyelvet. 

A 2021/2022 tanév győztesei: 

7. osztály

I. Breznyák Keve Árpád - Vezér Általános Iskola (felkészítő tanár: Bicskei Angella)

II. Szilágyi Anna - Helen Doron Nyelviskola

III. Ilyés Márton - Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziuma (felkészítő tanár: Gaál Anna)

 

8. osztály: 

I. Orosz Zsófia - Helen - Doron Nyelviskola

II. Tóth Dávid András - Helen Doron Nyelviskola

III. Nagy Nikolett Kitti - Árpád Vezér Általános Iskola (felkészítő tanár: Bicskei Angella)

Sajtóiroda - BZs