Gólzáporos évzáró

A Debreceni Egyetem labdarúgói idei utolsó mérkőzésükön 5-3-ra diadalmaskodtak. Jégkorongozóink a Titánok felett arattak kiütéses győzelmet, és sikerrel zárták a hétvégét kézilabdázóink, női futsalosaink és női röplabdázóink is.

Jégkorong
A Debreceni Egyetem jégkorongozói a Titánokat fogadták péntek este az Erste Ligában, és kiütéses, 7-0-s győzelemmel örvendeztették meg a közönséget.

– Igazán szuper volt, hogy hatvan percen keresztül azt tudtuk játszani, amit szerettünk volna. Az jelentette a kulcsot, hogy a Fehérvárnak csak egy lövése volt 2-0-s előnynél az első harmadban – amit Antek Tomi kivédett –, ha ezt belövik, visszajöhettek volna a meccsbe, és akkor máshogy alakult volna minden. Karaktert mutattunk, kihasználtuk a helyzeteinket és jó meccset játszottunk – értékelt Kecskeméti Áron másodedző.

Futsal
A DEAC női futsalosaira az Astra elleni rangadó várt vasárnap este. Quirikó Vivien együttesét fűthette a bizonyítási vágy, hiszen az üllőiek október elején 5-1-re nyertek a DESOK-ban. Feszült hangulat jellemezte a mérkőzést, látszott, hogy egyik csapat sem akarja feladni a biztos védekezést. A meccs első felében inkább mi domináltunk, de a folytatásban a hazaiak is alakítottak ki helyzeteket, végül Horváth Viktória 39. percben szerzett góljával nyert a DEAC 1-0-ra.

Kézilabda
A Cegléd elleni bravúros győzelem után a Pick Szeged U21-es csapata felett is diadalmaskodott a DEAC a kézilabda NB I/B-ben. Bíró Imre gárdája hazai pályán, egy végig kiélezett összecsapáson 29-27-re nyert, és feljött a hatodik helyre.

Röplabda
A DEAC Extraligás férfi röplabdázói az NB I-ben szereplő Rákosmentét látták vendégül vasárnap délután. A Magyar Kupa-párharc első meccsére adminisztratív okok miatt nem tudtunk kiállni, így ellenfelünk 3:0-s előnnyel várhatta a mai visszavágót, de így is reális esélyünk volt a továbbjutásra. Az első három szettet viszonylag simán hozták is a mieink, ám a mindent eldöntő aranyszettben a vendégek alaposan megtréfálták csapatunkat: 17:15-re nyertek, így összesítésben ők jutottak a legjobb nyolc közé.

A DEAC női röplabdázói vasárnap este a Diósgyőrt fogadták a DESOK-ban. Kuszkó Zsolt együttese az előző fordulóban elveszítette a Nyíregyháza elleni rangadót, de hazai környezetben visszatért a helyes útra, és simán nyert 3:0-ra.



Labdarúgás
A DEAC futballistái a DVTK II otthonában zárták az évet vasárnap délután. Az ütközet nem a legideálisabb körülmények között zajlott, mivel Miskolcon havazott a nap folyamán, így a pálya minőségével is meg kellett küzdenie a két együttesnek. A hazaiak már 3-1-re is vezettek, ám innen sikerült fordítanunk, és végül 5-3-ra megnyertük a mérkőzést. A DEAC húsz játéknap alatt negyvenöt egységet zsebelt be, ezzel a harmadik helyen telel az NB III Keleti csoportjában.

Tenisz
Hétvégén Budapesten rendezték az I. Széchenyi Egyetemi Tenisz Kupát (MEFS), amely több mint száz résztvevővel zajlott, hallgatók és oktatók versenyeztek a végső sikerért. Dolgozóink közül négyen képviselték a Debreceni Egyetemet: Bágyi Kinga, Varga Beáta, Bellér Gábor és Varga Emil. Mindannyian kiválóan teljesítettek, hiszen összesen három arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel térhettünk haza.

További részletek

NyD