Adomány a gyermekklinikának

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikájának alapítványait két vállalkozó összesen 10 millió forinttal támogatta az elmúlt napokban. Az adományt a klinika műszerparkjának fejlesztésére fordítják.

A Gyermekgyógyászati Klinika „Gyermekeinkért” Alapítványának öt millió forintot ajánlott fel a Tranzit-Csoport. Szabó Miklós, a cégcsoport elnöke az adomány jelképes átadásakor hangsúlyozta, kiemelten fontosnak tartják a gyermekek támogatását, ezért minden évben jelentős összeggel és tárgyi adományokkal segítenek gyermekintézményeket, rászoruló gyermekeket, valamint a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáját. 

A cégcsoport által felajánlott öt millió forintot az új gyermekrehabilitációs osztály működésének és műszerezettségének fejlesztésére fordítják- ismertette Szabó Tamás, az alapítvány kuratóriumának elnöke. A Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója azt is elmondta, hogy a különböző cégek, vállalkozások, magánszemélyek az elmúlt két évben mintegy 30 millió forinttal támogatták a „Gyermekeinkért” Alapítványt. A pénzt a klinika műszerparkjának fejlesztésére fordították.

- A gyermekideggyógyászati profil fejlesztésére videó EEG-szobát alakítottunk ki, amely a gyermekkori epilepszia diagnosztikájában kiemelten fontos eszköz, illetve amplitúdóintegrált EEG készüléket vásároltunk a koraszülöttek és a pathológiás újszülöttek ellátására szakosodott Neonatális Intenzív Centrumnak. A gyermeksebészet részére fisztuloszkópot szereztünk be, a COVID-járvány kezdetén pedig légzést támogató készülékeket, valamint védőfelszereléseket vásároltunk- foglalta össze Szabó Tamás.

A Gyermekintenzív Alapítvány Segíts, hogy segíthessünk számlájára befolyt öt millió forintos támogatásból pedig két betegfigyelő-, és egy BIS monitort szereztek be. 

- Ezek a műszerek életet menthetnek. Biztosítják az intenzív osztályon kezelt gyerekek biztonságos megfigyelését, életfunkcióik ellenőrzését. A BIS használata pedig lehetővé teszi a klinikai orvosok számára az érzéstelenítő vagy nyugtató gyógyszerek pontos típusának és mennyiségének testreszabását- mondta Szikszay Edit kuratóriumi elnök, a DE KK Gyermekgyógyászati Klinika intenzív osztályának vezetője. 

A Gyermekintenzív Alapítvány számára az öt millió forintot egy debreceni vállalkozó, Katona Zoltán ajánlotta fel, aki kiemelte, hogy a támogatással példát szeretnének mutatni a cégeknek, magánszemélyeknek, hogy minél többen adományozzanak. Hozzátette: tervei szerint a jövőben is segíti a gyermekklinikát.

Sajtóiroda - CzA, OCs