Hírek

15 feb
Fantasztikus győzelemmel jutottak a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé a DEAC kosárlabdázói. Az elődöntőt pénteken játssza a Berényi-csapat a Szolnok ellen. Parádés sikert aratott csütörtök este a jégkorongcsapat is, amely hétfőn újra összecsap a Fradival.
15 feb
Drónok a hétköznapokban, mesterséges intelligencia, gyógyszerfejlesztés, klíma és történelem – a következő hónapokban is érdekes témákkal várja a tudomány legfrissebb eredményei iránt érdeklődőket a Debreceni Egyetem ingyenes előadás-sorozata.
13 feb
Rekordkattintást ért el a Debreceni Egyetem a videa.hu legnépszerűbb felsőoktatási szakokat bemutató sorozatában, több mint 1,4 millióan nézték meg a videókat. A felvételizőknek néhány napjuk még van a döntésre, a jelentkezési határidőt ugyanis február 17-re módosították.
12 feb
Hazai szakemberek, valamint a térség innovatív oktatási és pedagógiai vállalkozásainak részvételével, „Innováció és startupok az oktatásban és a nevelésben” címmel rendezett konferenciát kedden a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Nevelés- és Művelődéstudományi Intézete.
12 feb
Egyedülálló, komplex adatbázist készítettek a Debreceni Egyetem kutatói általánosságban a magyar, illetve azon belül az észak-kelet-magyarországi roma lakosság egészségi állapotáról, valamint az azt befolyásoló tényezőkről. A módszertant más országok is átveszik.
12 feb
A Debreceni Egyetem is csatlakozott az országos „Tanítsunk Magyarországért” mentorprogramhoz. Az erről szóló együttműködési megállapodást hétfőn írták alá az intézmény és az Innovációs és Technológiai Minisztérium képviselői.
12 feb
Ötszáz óvodás repítette lufiját az égbe hétfőn, a betegek világnapja alkalmából a Debreceni Egyetem Főépülete előtt. A „Hallják meg az égiek kívánságainkat” elnevezésű eseménnyel a gyermekgyógyászat fontosságára hívták fel a figyelmet.
11 feb
Életének 93. évében elhunyt Leövey András professor emeritus, a belgyógyászat kiemelkedő képviselője, a Debreceni Orvostudományi Egyetem egykori rektora, a Debreceni Egyetem Belgyógyászati Klinikájának 68 éven át hűséges munkatársa. Leövey professzort a Debreceni Egyetem saját halottjának tekinti.
11 feb
Kevesek által beszélt, ritka nyelveket is elsajátíthatnak az érdeklődők a Debreceni Nyári Egyetemen. A jelentkezéseket február 19-ig fogadják, a kurzusok a hónap végén indulnak.
11 feb
Kis híján megtörte a Falco KC hazai veretlenségi sorozatát a DEAC a kosárlabda NB I. A csoportban, szombaton, ám a 96 dobott pont végül nem volt elég a győzelemhez. Ezúttal nem sikerült a pontszerzés a röpiseknek és a floorballcsapatnak sem.

Oldalak