Kelemen Zsolt jött, látott, döntött

U17-es csapatunk begyűjtötte a fővárosban a három pontot és megszilárdította első helyét a tabellán.

Szombat reggel Budapest felé vette az irányt Kertész Tamás alakulata, ugyanis ezen a napon a REAC együttesével csaptak össze a Szántóföld utcai Sporttelepen. Fiataljaink az élről várták a párharcot, mely pozíciót meg is akartak tartani a 8. helyen álló kék-sárgák otthonában.

A két csapat ellentétes harcmodort választott erre a mérkőzésre, a mieink támadófelfogásban futballoztak, a házigazdák pedig kontrákra rendezkedtek be. Mindkét taktika jól működött, fiataljaink és a REAC előtt is adódtak helyzetek, gól viszont ezen lehetőségekből nem született. A 27. percben megtört a jég: egy bedobás után Kelemen Zsolt egy szemet gyönyörködtető ollózó mozdulattal bevette a fővárosiak kapuját. Hamar jöhetett volna a második találat, de a labda nem került a vonalon túra, így minimális előnyünkkel zárult az első félidő.

A játék képe a térfélcserét követően sem változott, csapatunk dominált, a házigazdák pedig továbbra is kontrákkal operáltak. A félidő derekánál Nagy Attila került ziccerbe, de lerántották, meg is szólalt a játékvezető sípja, ám érthetetlen módon a kiállítás elmaradt. Nem hogy emberfórba nem kerültünk, még előnyünk is elolvadt a 70. percben, az ajándékba kapott labdát köszönték a kék-sárgák és egyenlítettek. A 85. percben elő került a kártya a spori zsebéből, egy sérülésveszélyes hazai megmozdulást pirossal „díjazott”. Csapatunk nagyot küzdött, ez meg is hozta az eredményét, a 87. minutumban Kelemen ismét villant és bevitte a három pontot érő találatot.

MLSZ Regionális U17 Kiemelt Kelet 10. forduló

REAC – DEAC: 1-2 (0-1)

DEAC: Vaskó (Nagy N. 57’) – Kozma, Grecskó, Juhász, Pásztor (Veleczki 73’), Kelemen, Nagy A., Dudás (Kovács 65’), Papp G. (Gáll 73’), Vékony (Keczán 65’), Boros

Vezetőedző: Kertész Tamás

Gólszerző: Kelemen 27’, 87’

Kertész Tamás: Végig fölényben játszottunk, ellenfelünk kontrákra rendezkedett be, ezeket többször nehezen tudtuk levédekezni. Előttünk adódott viszont több lehetőség, ezekből egyet értékesítettünk, akár rá is rúghattuk volna a másodikat, ám kimaradt a helyzet, így egygólos előnnyel mehettünk szünetre. Fordulás után is mi voltunk fölényben, többször is bevehettük volna a REAC kapuját, ám hibáztunk a végjátékoknál. Saját térfelünkön eladtuk a labdát, ezt ki is használta ellenfelünk, de korábban már említettem, azért vagyunk jó csapat, mert mindig van valaki, aki képes eldönteni egy mérkőzést, ez ma Kelemen Zsolt volt. Nem csak góljaival emelkedett ki a mezőnyből, hanem futómennyiségével is, nem véletlen, hogy már a megyei felnőtt csapatban is lehetőséget kapott. Ma kellett egy kis szerencse is a győzelemhez, ám Fortuna annak fogja a kezét, aki tesz is érte, mi pedig sokat tettünk a sikerért. Továbbra is vezetjük a tabellát, le a kalappal a fiúk teljesítménye előtt, büszke vagyok rájuk.

The post Kelemen Zsolt jött, látott, döntött appeared first on DEAC.