Lezárják a Nagyerdei körút és Egyetem tér kereszteződését

Folytatódik a villamospálya-felújítás. A DKV Zrt. villamospálya-felújítást végez a Nagyerdei körút és az Egyetem tér kereszteződésében.

Az átépítés ideje alatt teljes szélességében lezárják a járműforgalom elől a Nagyerdei körút és az Egyetem tér kereszteződését. Az itt található körforgalomból a Nagyerdei körútra, illetve a Nagyerdei körútról a körforgalomba sem lehet ki-és behajtani. Az érintett útszakaszon a menetrend szerint közlekedő autóbuszok terelőútvonalon közlekednek. 

A felújítási munkák miatt, az 1-es villamosok az Egyetem megállóhelyig közlekednek, majd az eredeti útiránnyal ellentétesen, a Klinikák irányába indulnak vissza a Nagyállomás felé.

A munkák 2022. augusztus 22-én, hétfőn üzemkezdettől, előreláthatólag 2022. szeptember 18-án, vasárnap üzemzárásig tartanak. A pályaszerkezet átépítésével befejeződnek az idei évre tervezett felújítási munkák.

További információ a csatolmányban olvasható.

Közzététel dátuma

Események

A Nyelvek Európai Napjához kapcsolódva a Debreceni Egyetem idén is színes programokkal csatlakozik az Európai Nyelvi Koktélbár programjaihoz.

Sándor Mihály címzetes egyetemi docens, tudományos főmunkatárs, sporttörténész, újságíró, szakíró, Nívó-és Ezüstgerely-díjas szerző tart előadást a "Labdarúgás elmélete és gyakorlata" szabadon választható kredittárgy keretében.

Military Orders in East-Central and Northern Europe címmel Roman Czaja, a toruń-i Uniwersytet Mikołaja Kopernika tanszékvezető egyetemi tanára, a Debreceni Egyetem díszdoktora tart előadást a Magyar Kutatási Hálózat-Debreceni Egyetem: „Középkori Magyarország és Közép-Európa Hadtörténete” kutatócsoport szervezésében.