Energetikai fejlesztések előkészítése a Debreceni Egyetemen

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Befejeződött a KEHOP-5.2.15-21-2022-00015 azonosítószámú „Energetikai fejlesztések előkészítése a Debreceni Egyetemen” című energetikai hatékonyság fokozásának előkészítését megvalósító, tervezési feladatokra vonatkozó pályázat.

A Debreceni Egyetem a program során megvalósította az Elméleti tömb (4032 Debrecen, Nagyerdei krt. 98.) és a Kémia épület (4032 Debrecen, Egyetem tér 1.) energetikai fejlesztéséhez szükséges tervdokumentációk elkészítését.

A 172,3 millió forint európai uniós támogatás eredményeként elkészültek a kivitelezési munkálatokat megelőző, a hőszigetelést, nyílászáró cserét, hűtési-fűtési rendszer korszerűsítését célzó épületenergetikai fejlesztések tervdokumentációi, építési- és kiviteli tervek, energetikai számítások, műszaki leírások, költségkalkulációk mindkét ingatlanra vonatkozóan.

A projekt eredményeként ma már rendelkezésre állnak a felújításokhoz szükséges építési- és kiviteli tervek, az energiahatékonysági szakértői nyilatkozatok, a modernizációt követő állapotot bemutató Energetikai Tanúsítványok.

A programban kiírásra kerültek a későbbi kivitelezési munkákra vonatkozó közbeszerzési eljárások.

A vissza nem térítendő uniós forrás felhasználásával létrejött tervdokumentációk meggyorsítják a jövőbeni energiahatékonysági beruházások megvalósítását, a környezetbarát és energiatakarékos újítások elterjedését a Debrecen Egyetem intézményeiben.

A támogatás összege: 172 307 489 Ft
A támogatás intenzitása: 100%
A projekt megvalósításának kezdete: 2022.06.20.
A projekt fizikai befejezésének napja: 2023.12.15
További információ a projekt aloldalán olvasható: https://palyazatok.unideb.hu/node/397

Debrecen, 2024.01.08.

 

Közzététel dátuma
Letölthető dokumentumok

Események

Idén is várja a magyar nyelv és kultúra iránt érdeklődőket a Debreceni Nyári Egyetem.