Békekoncert: várják a felajánlásokat

Már él a május 6-i békekoncert bankszámlaszáma, mostantól bárki hozzájárulhat a jótékonysági kezdeményezéshez, amellyel az orosz-ukrán konfliktus elől menekülő rászorulókat segíti a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány és az egyetem összefogva a várossal és a történelmi egyházakkal.

 

Háromezer nézőt várnak a békekoncertnek otthont adó Nagytemplomba, míg az előtte található téren felállított kivetítőkön szintén több ezren követhetik a jótékonysági eseményt bő két hét múlva, május 6-án, pénteken 18 órától. A szervezők célja, hogy összefogással, a közösség erejével a lehető legnagyobb támogatást nyújthassák a háború miatt bajbajutottaknak.

- Az akcióhoz kapcsolódóan elkészült a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány külön erre a célra létrehozott bankszámlája, ahova az adományozók már most eljuttathatják a felajánlásaikat – jelentette be kedden Kossa György, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Számlaszám (MKB Bank): 10300002-13266979-00034909

Tulajdonos: Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány

IBAN szám: HU94 10300002-13266979-00034909

Emellett a helyszínen, készpénz formájában is lehet majd segíteni a háború elől menekülő rászorulóknak. A bevételt a Híd Kárpátaljáért segélyprogram számára ajánlják fel, ám a kedvezményezettek köre a napokban egyéb karitatív szervezetekkel, határon túli és inneni intézményekkel bővült.

- Számos egyéb megkeresésünk van, ezért döntöttünk úgy, hogy más szervezeteknek is szeretnénk segíteni. Több kórházzal, egészségügyi ellátóintézettel vagyunk kapcsolatban a határ mindkét oldalán, az elmúlt hetekben például ukrajnai kórházaknak adományozott orvosi eszközöket az alapítvány. Emellett a menekülteket ellátó szervezetek számára is fontos, hogy folytatni tudják a karitatív tevékenységüket – tette hozzá a kuratóriumi elnök.

A békekoncerten ismert és népszerű Bach, Händel és Saint-Saëns-művek mellett a kórusirodalom gyöngyszemei is felcsendülnek olyan nagy hagyományú, debreceni művészeti együttesek előadásában, mint a Kodály Filharmónia, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara, valamint az egyházi kórusok.

Sajtóiroda – PKZs

 

Közzététel dátuma

Események

-

Nemzetközi konferenciát szervez Csehov európai recepciója címmel a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Szlavisztikai Intézete.

Az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája keretében a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar Vásáry Tamás zongoraművész, karmester vezetésével Debrecenben, a Református Nagytemplomban július 18-án, csütörtökön 19.00 órakor ad hangversenyt.