7. Földtudományi Nyári Tábor

A Debreceni Egyetem Földtudományi Intézete ezúttal 2 turnusban 2023. június 26-30. és 2023. július 3-7. között szervezi meg a 7. Földtudományi Nyári Táborát általános iskolák 4-7. osztályos tanulói számára.
A tábor célja, hogy ismeretterjesztő előadásokon, terepen, laboratóriumban és szakmai kiránduláson mutassuk be a földtudomány rejtelmeit a gyerekeknek. A táborban résztvevők játékos formában megismerkednek a műholdas helymeghatározó eszközök használatával, térképészettel, drónnal történő légifotózással, domborzatmodellezéssel az egyetemi folyóvizes laboratóriumban és a szélcsatornában, az alapvető talajtani vizsgálatokkal, kőzet- és ásványfelismeréssel, csiszolatok készítésével és mikroszkópos vizsgálatával és a meteorológiai műszerek használatával. A szabadidős és csoportos foglalkozásokon az oktatók munkáját a Debreceni Református Hittudományi Egyetem Kölcsey Ferenc Tanítóképzési Intézet hallgatói segítik.

Információ és jelentkezés: vasvari.maria@science.unideb.hu

 

Közzététel dátuma
Letölthető dokumentumok

Események

Angol nyelvű nemzetközi konferenciát szervez az 1924-es amerikai bevándorlási törvény 100. évfordulója alkalmából augusztus 22-23-án a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Angol-Amerikai Intézet, Nemzetközi Migrációkutatási Központ az American Hungarian Educators Association társzervezésében.