7. Földtudományi Nyári Tábor

A Debreceni Egyetem Földtudományi Intézete ezúttal 2 turnusban 2023. június 26-30. és 2023. július 3-7. között szervezi meg a 7. Földtudományi Nyári Táborát általános iskolák 4-7. osztályos tanulói számára.
A tábor célja, hogy ismeretterjesztő előadásokon, terepen, laboratóriumban és szakmai kiránduláson mutassuk be a földtudomány rejtelmeit a gyerekeknek. A táborban résztvevők játékos formában megismerkednek a műholdas helymeghatározó eszközök használatával, térképészettel, drónnal történő légifotózással, domborzatmodellezéssel az egyetemi folyóvizes laboratóriumban és a szélcsatornában, az alapvető talajtani vizsgálatokkal, kőzet- és ásványfelismeréssel, csiszolatok készítésével és mikroszkópos vizsgálatával és a meteorológiai műszerek használatával. A szabadidős és csoportos foglalkozásokon az oktatók munkáját a Debreceni Református Hittudományi Egyetem Kölcsey Ferenc Tanítóképzési Intézet hallgatói segítik.

Információ és jelentkezés: vasvari.maria@science.unideb.hu

 

Közzététel dátuma
Letölthető dokumentumok

Események

A Nyelvek Európai Napjához kapcsolódva a Debreceni Egyetem idén is színes programokkal csatlakozik az Európai Nyelvi Koktélbár programjaihoz.

Sándor Mihály címzetes egyetemi docens, tudományos főmunkatárs, sporttörténész, újságíró, szakíró, Nívó-és Ezüstgerely-díjas szerző tart előadást a "Labdarúgás elmélete és gyakorlata" szabadon választható kredittárgy keretében.

Military Orders in East-Central and Northern Europe címmel Roman Czaja, a toruń-i Uniwersytet Mikołaja Kopernika tanszékvezető egyetemi tanára, a Debreceni Egyetem díszdoktora tart előadást a Magyar Kutatási Hálózat-Debreceni Egyetem: „Középkori Magyarország és Közép-Európa Hadtörténete” kutatócsoport szervezésében.