Történelmet írtak az Eb-n

A DEAC mazsorettsportcsapata hazatért az Európa-bajnokságról, ahol háromszor is a dobogóra állhatott.

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg az MWF Mazsorettsport Európa-bajnokságot, amelynek idén a csehországi Liberec városa adott otthont. A négy napon át tartó megmérettetésen 14 országból 140 csapat és 4200 versenyző vett részt.

A DEAC-nak az áprilisi országos bajnokságon 15 kategóriában sikerült kvalifikálnia magát a kontinensviadalra, így minden órában érdekeltek voltunk egy-egy versenyszámban. A legmodernebb kivetítőkkel és csúcstechnológiás mozgó kamerákkal felszerelt hatalmas, közel kilencezer férőhelyes csarnokban a mieink kiemelkedő eredményeket értek el, hiszen háromszor is dobogóra állhattak.

A csapat célja idén is az volt, hogy magának tudhassa az első hat hely egyikét, hiszen erre a megmérettetésre készültünk közel egy éven át – tudtuk meg a DEAC mazsorettsport egyik tagjától, Beke Enikőtől. – A nap végére, közel éjfélhez pedig beteljesült az álmunk, mivel minden elvárásukat felülmúlva a harmadik helyen végeztünk Mace Senior Group kategóriában. Ezzel történelmet írtunk, hiszen először sikerült magyar csapatnak Eb-érmet nyernie, ráadásul először használt magyar csapat mace-szert a koreográfiában – tette hozzá versenyzőnk.

Az este a Bat Solo Senior számban Beke Enikőnek sikerült a kiemelkedő ötödik helyen végezni, maga mögött hagyva tizenkét versenyzőt.

Másnap újabb három kiemelkedő eredmény született. A Beke Enikő Andrea, Pallás Mónika és Simkovics Viktória alkotta trió és a Mini Mace Senior kategóriában a héttagú csapat a dobogó harmadik fokára állhatott, míg Bartha Panna és Kálmánchelyi Gréta duóban negyedik lett.

Nagyon elégedett vagyunk az eredményekkel, hiszen a célunkat felülmúlva nem egy, hanem öt versenyszámmal is sikerült az első hatban végezni, ezzel az Európa-bajnokságok történetének egyik legeredményesebb magyar klubja lett a DEAC. Ezek az eredmények az ország legnagyobb egyetemi sportklubjának a támogatása nélkül nem jöhettek volna létre. Nekik ezúton is köszönjük a befogadást és azt, hogy végig hittek bennünk. Továbbá köszönet mindenkinek, aki szorított értünk – zárta Beke Enikő.

A lányok nem pihenhetnek sokat, hiszen készülnek a novemberi világbajnokságra, amit majd Olaszországban rendeznek.

Mazsorettsport Európa-bajnokság, Liberec, a DEAC eredményei:
Mace Senior Group: 3. hely (Bartha Panna, Berna Laura, Beke Enikő Andrea, Demeter Fanni, Gulyás Luca, Kálmánchelyi Gréta, Pallás Mónika, Simkovics Viktória, Vasvári Boglárka)
Mace Senior Mini: 3. hely (Bartha Panna, Beke Enikő Andrea, Demeter Fanni, Kálmánchelyi Gréta, Pallás Mónika, Simkovics Viktória, Vasvári Boglárka)
Mace Senior Duo-Trio: 3. hely (Beke Enikő Andrea, Pallás Mónika, Simkovics Viktória)
Bartha Panna, Kálmánchelyi Gréta: 4. hely
BAT Senior Solo, Beke Enikő Andrea: 5. hely
Pom Senior Solo, Bartha Panna: 8. hely
Mace Senior Solo, Beke Enikő Andrea: 8. hely
Twirl Senior Solo, Beke Enikő Andrea: 8. hely
Bat Senior Duo-Trio: 10. hely (Bartha Panna, Kálmánchelyi Gréta)
Mix Senior Mini: 10. hely
Bat Senior Duo-Trio: 11. hely (Beke Enikő Andrea, Pallás Mónika, Simkovics Viktória)
Bat Senior Mini: 16. hely
Flag Senior Mini: 16. hely
Pom Senior Mini: 16. hely
Pom Senior Duo-Trio: 23. hely (- Bartha Panna, Simkovics Viktória)

The post Történelmet írtak az Eb-n appeared first on DEAC.