Tájékoztató a Debreceni Egyetem munkavállalóinak küldött adathalász e-mailekkel kapcsolatban

A Debreceni Egyetem valamennyi dolgozója részére

Kedves Kollégák!

Az elmúlt 24 órában számos egyetemi e-mail címre egy Microsoft Unideb.hu (office@unideb.hu) feladótól érkezett adathalász levél, amely visszaélésre adhat okot.

A kéretlen levél nagy része magyar nyelven íródott, és egy csatolt fájlt tartalmaz, melyre a levél szövege alapján kattintani kellene. A kattintást követően egy Microsoft bejelentkező felületével hasonló weboldal felületet kapunk. Az itt beírt adatok azonban nem az egyetemi Microsoft előfizetéshez kapcsolódnak, hanem illetéktelen kezekbe továbbítják azokat.

Kérjük a tisztelt kollégákat, hogy a levélben szereplő fájlt ne nyissák meg! A megjelenő felületen véletlenül se adják meg felhasználónevüket és jelszavukat!

Az Informatikai Szolgáltató Központ a hasonló adathalász és a zsaroló e-mailekkel kapcsolatban kéri:

Figyeljen, hogy a „levél külső feladótól származik”!

Soha ne kattintson e-mailben érkező bejelentkezési, vagy személyes, illetve érzékeny adat megadását kérő üzenetekben szereplő hivatkozásokra!

Amennyiben adathalászatra utaló eseményt tapasztal, vagy a munkahelyi e-mail fiókjába gyanúsnak ítélt levél érkezik, jelölje meg SPAM üzenetként, valamint értesítse az Informatikai Szolgáltató Központ munkatársait!

Amennyiben a fent jelzett levél alapján már kattintott az oldalra, úgy javasoljuk, hogy hálózati jelszavát mielőbb változtassa meg a https://portal.unideb.hu/hu weboldalon keresztül.

További információ érdekében kérjük, forduljon a Debreceni Egyetem, Kancellária, Informatika Szolgálató Központjához telefonon a 66333 melléken vagy a helpdesk@it.unideb.hu email címen.

Debrecen, 2022.11.08.

Üdvözlettel:

Debreceni Egyetem, Kancellária

Informatikai Szolgáltató Központ

Közzététel dátuma

Események

Muszorgszkij–reminiszcenciák. Rajk Judit – ének, Borbély László – zongora hangversenye.

Idén is megrendezi téli diplomaosztó ünnepségét a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kara.

Több tudományterületet átölelő online szakmai tanácskozást rendez a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Nevelés- és Művelődéstudományi Intézete Oktatás-Informatika-Pedagógia 2023 címmel.