Mi lehet a vasárnapi meccs tétje?

Az utolsó alapszakasz játéknapon DEAC-Jegesmedvék találkozót rendezünk Debrecenben.

Ha rátekintünk az Erste Liga tabellájára, azonnal kitűnik, hogy a vendégek az alapszakasz 3. helyéért hajtanak, bár az egy pozícióval előttük tanyázó brassóiak 3 ponttal előzik meg őket. Rá is bíznánk a matekozást a miskolciakra és a saját dolgainkkal foglalkoznánk inkább. Sajnos az már tegnap eldőlt, hogy az egyetemista csapat nem szerzi meg a 6. helyet, mivel péntek este az FTC-Telekom győzni tudott Miskolcon. A mieink így playoff-kvalifikációra kényszerülnek, és a FEHA19 ellen mérkőznek meg a negyeddöntőért.

György József, a debreceni szakvezető így értékelt a pénteki DEAC-UTE mérkőzést követően.

Az újpestiek ellen az volt a fő célunk, hogy megoldást találjunk a védekezési gondjainkra, és sikerült is négy emberhátrányt kivédekeznünk. Adódtak játékszervezési problémáink, de a 2. harmadtól többet tartózkodtunk az ellenfél védekező zónájában, többet forgattunk, többet lőttünk kapura és meg tudtuk tartani a megszerzett előnyünket. Az emberhátrányos játékunk jól működött, de az emberelőnyünk ezúttal sem volt hatékony. Ami jó volt, azt szeretnénk tovább vinni, ami kevésbé, azon javítani a vasárnapi mérkőzésen, amelynek természetesen tétje van, még akkor is, ha ez nem a dobogóért folyik. A célunk az, hogy az alkalomnak megfelelő szinten hokizzunk, tanuljunk a korábbi hibáinkból, menedzseljük jobban az előnyöket és készüljünk a pre-playoff-ra – fogalmazott szakvezetőnk.

A DVTK elleni találkozót az M4Sport élőben közvetíti. Reméljük, sikerül szépen búcsúzni a 2022-23-as alapszakasztól, megköszönve a közönségnek a folyamatos buzdítást!

2023. február 05. 17.30 Debreceni Jégcsarnok
EL
DEAC–DVTK Jegesmedvék

=Müller Károly=

The post Mi lehet a vasárnapi meccs tétje? appeared first on DEAC.