Sajtóközlemény

A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar Kémia Épületének egyik laboratóriumában egy tároló felnyitása során vegyi anyag került a levegőbe péntek délelőtt. Egy vegyésztechnikus és a munkáját felügyelő egyetemi oktató lélegezte be az anyagot. A sérülteket a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Sürgősségi Klinikájára szállították. A Klinikai Központ tájékoztatása szerint az elsődleges vizsgálatok alapján mindketten könnyű sérülést szenvedtek.

A helyszínre a katasztrófavédelem mobil labor egysége mellett, a debreceni hivatásos tűzoltók három gépjárműfecskendővel vonultak ki. Méréseket végeztek az egyik laborban, majd iparbiztonsági helyszíni szemlét folytattak le. A beavatkozás idejére a tűzoltók kiürítették az épületet, így a 300 diák és oktató egy órával később térhetett vissza.

A Munkavédelmi Felügyelet vizsgálja az esetet, ezzel párhuzamosan a TTK belső vizsgálatot indított.
Közzététel dátuma

Események

A Nyelvek Európai Napjához kapcsolódva a Debreceni Egyetem idén is színes programokkal csatlakozik az Európai Nyelvi Koktélbár programjaihoz.

Sándor Mihály címzetes egyetemi docens, tudományos főmunkatárs, sporttörténész, újságíró, szakíró, Nívó-és Ezüstgerely-díjas szerző tart előadást a "Labdarúgás elmélete és gyakorlata" szabadon választható kredittárgy keretében.

Military Orders in East-Central and Northern Europe címmel Roman Czaja, a toruń-i Uniwersytet Mikołaja Kopernika tanszékvezető egyetemi tanára, a Debreceni Egyetem díszdoktora tart előadást a Magyar Kutatási Hálózat-Debreceni Egyetem: „Középkori Magyarország és Közép-Európa Hadtörténete” kutatócsoport szervezésében.