A Debreceni Egyetem közleménye

A Debreceni Egyetem elítél minden háborús cselekményt, együtt érez Ukrajna polgáraival, a háború valamennyi áldozatával, és aktívan részt vesz humanitárius segítség nyújtásban, adományokat gyűjt, menekülteket fogad és szállásol el, valamint orvosi segítséget nyújt.

A Debreceni Egyetem Putyin elnök civis honoris causa kitüntetésével kapcsolatban az alábbi tájékoztatást nyújtja:

A Debreceni Egyetem szabályzata szerint a civis honoris causa kitüntetésre javasolt személynek nyilvános ünnepélyes szenátusi ülésen kell átvennie kitüntetését. Akinek az oklevelét az egyetem nem adta át, az nem birtokosa a címnek, így nem jogosult annak viselésére.

A Szenátus soron következő rendes ülésén napirendjére tűzi a kitüntetés odaítéléséről szóló határozatának hatályon kívül helyezését is.

 

Debrecen, 2022. március 1.

 

Debreceni Egyetem Sajtóiroda

Közzététel dátuma
Letölthető dokumentumok

Események

A Nyelvek Európai Napjához kapcsolódva a Debreceni Egyetem idén is színes programokkal csatlakozik az Európai Nyelvi Koktélbár programjaihoz.

Sándor Mihály címzetes egyetemi docens, tudományos főmunkatárs, sporttörténész, újságíró, szakíró, Nívó-és Ezüstgerely-díjas szerző tart előadást a "Labdarúgás elmélete és gyakorlata" szabadon választható kredittárgy keretében.

Military Orders in East-Central and Northern Europe címmel Roman Czaja, a toruń-i Uniwersytet Mikołaja Kopernika tanszékvezető egyetemi tanára, a Debreceni Egyetem díszdoktora tart előadást a Magyar Kutatási Hálózat-Debreceni Egyetem: „Középkori Magyarország és Közép-Európa Hadtörténete” kutatócsoport szervezésében.