Hengereltek Szabolcsban lányaink

U14-es lánycsapatunk nagyarányú győzelemmel zárta szombaton a Nyíregyháza elleni mérkőzést.

Tavasszal is szárnyalnak Harcsa Csaba tanítványai, és továbbra is versenyben vannak a bajnoki címért folytatott küzdelemben. Szombaton is úgy léptek pályára lányaink, hogy behúzva a három pontot, tartják a lépést az Egerrel.

Faggyas Jázmin már az 5. percben megszerezte a vezetést, de ezt követően hiába támadott folyamatosan csapatunk, nem nagyon tudtuk feltörni a vendégek védelmét. A 28. percben végre sikerült megtalálni a rést, gyors egymásutánban Sárosi Dóra és Faggyas Jázmin is bevette a szabolcsi kaput. Vitte a lendület előre a mienket, szebbnél-szebb támadásokat vezetve, a 39. percben Puskás Marianna növelte tovább az előnyt.

A folytatásban is az történt a pályán, amit lányaink akartak, Faggyas Jázmin pedig a 47. minutumban már negyedik találatát jegyezhette, majd egy minutumra rá Gáll Zsófia is feliratkozott a gólszerzők közé. Ekkor már hattal vezettek a Harcsa-tanítványok, de nem álltak le, töretlen lendülettel rohamozták a kaput. Nem is bírták a nyomást a hazaiak, a 65. percben Faggyas Jázmin már mesternégyesnél tartott. Innentől sorban potyogtak a gólok, Bíró Gitta és Sárosi Dóra két-két alkalommal zörgette meg a Nyíregyháza hálóját. Csapatunk végül 11-0-ra megnyerte a mérkőzést és egy hétig már biztosan vezeti a táblázatot.

Leány Regionális U-14 HNP Észak-Kelet csoport 18. forduló

Nyíregyháza Spartacus – DVSC-DEAC: 0-11

DVSC-DEAC: Mispál – Supák, Furó, Puskás, Bíró, Nagy M., Gáll, Sárosi, Faggyas

Cserék: Takács, Mazsu, Nagy E., Kertész

Edző: Harcsa Csaba

Gólszerzők: Faggyas 5’, 30’, 47’, 65’, Sárosi 28’, 73’, 74’, Puskás 39’, Gáll 48’, Bíró 67’, 70’

Harcsa Csaba: Szerettünk volna javítani a gólkülönbségünkön, hiszen ez sokat számíthat a végelszámolásnál, talán e miatt eléggé idegesen kezdtük a mérkőzést. Bár hamar megszereztük a vezetést, az első harmadban csak kerestük a rést ellenfelünk védelmében. Meg is találtuk a második játékrészben, a Nyíregyháza nem is tudott mit kezdeni agresszív letámadásunkkal és megnyugtató előnyre tettünk szert. A záró harmadban tovább nyitottuk az ollót és nagyarányú győzelmet arattunk. Ma ismét bebizonyították a lányok, csapatként nagyon egységesek vagyunk. Jól játszottunk, de akadtak hibák, ezeket majd a hétközi edzéseken orvosoljuk. Gratulálok tanítványaimnak, nagyon büszke vagyok rájuk!

The post Hengereltek Szabolcsban lányaink appeared first on DEAC.