Figyelemfelhívó körlevél a Debreceni Egyetem munkavállalóinak küldött adathalász e- mailekkel kapcsolatban

A Debreceni Egyetem valamennyi dolgozója részére 

Kedves Kollégák! 


Az elmúlt 24 órában számos egyetemi e- mail címre St Thomas Hospital UK Kórház nevében a lucas.rousselle@etud.u-picardie.frfeladótól érkezett adathalász levél, melynek tárgya Job Offer. 

Az angol szövegezésű levéltörzsben szereplő cím recruitment@gstt-nhs-co-uk.com feketelistán van, és megtévesztésen alapul. Semmilyen körülmények között ne küldjenek semmit, ne kommunikáljanak a címmel. 

A megnövekedett spam üzenetek és hasonló adathalász e- mailek miatt kérjük figyeljenek a levél feladójára, és amennyiben az külső feladótól származik, fokozott óvatossággal kezeljék azt.

Kérjük szíveskedjenek postafiókjukból törölni az adott tárgyú levelet.  

Amennyiben a jövőben is találkozik informatikai incidensnek tekinthető elektronikus levéllel, vagy informatikai incidensnek minősíthető bármely gyanús körülménnyel, kérjük a szükséges védelmi intézkedések azonnali kezdeményezése céljából jelezze az ibk@unideb.hu és a helpdesk@it.unideb.hu e- mail címre. 

Debrecen, 2022. november 23.

Üdvözlettel:

Debreceni Egyetem, Kancellária

Biztonsági Igazgatóság, Informatikai Biztonsági Központ 

Közzététel dátuma

Események

Muszorgszkij–reminiszcenciák. Rajk Judit – ének, Borbély László – zongora hangversenye.

Idén is megrendezi téli diplomaosztó ünnepségét a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kara.

Több tudományterületet átölelő online szakmai tanácskozást rendez a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Nevelés- és Művelődéstudományi Intézete Oktatás-Informatika-Pedagógia 2023 címmel.