Kertész Tamás: „a csapatban sokkal több van”

U16-os csapatunk vezetőedzője értékelésében kiemelte, a szezon második felében nyújtott játékra lehet építeni.

Ahogy a játékosokra, Kertész Tamásra is új kihívás várt, ugyanis a fiatal szakember az idei szezonban debütált vezetőedzőként.

„Az idei szezonban irányíthattam először csapatot vezetőedzőként, ez egy új kihívás volt számomra, de próbáltam maximálisan megfelelni az elvárásoknak. Szerencsére a játékosokkal hamar megtaláltuk a közös hangot, így csak a munkára tudtunk koncentrálni a felkészülés alatt. A legfontosabb feladatunk volt, hogy mind egyénileg, mind csapatként fejlődjünk, játékban fokozatosan lépjünk előre. A srácok készség szintén sajátítsák el a posztjuknak megfelelő feladatokat, tudjanak játékrendszerben gondolkozni, jó döntéseket hozni. A fiúk hozzáállásával nem volt probléma, megfelelő volt az edzéslátogatottság, amit elterveztünk, azt sikerült megvalósítanunk. Amit kértem, azt a játékosok legjobb tudásuk szerint, maradéktalanul elvégezték, maximálisan elégedett voltam a felkészülési időszakban a munkájukkal” – kezdte értékelését trénerünk.

A Kertész-tanítványok szeptember 3-án a Zalaegerszeg otthonában kezdték a szezont, majd november 26-án Kecskeméten zárták a bajnokság őszi szakaszát.

„Nagy reményekkel vágtunk neki a szezonnak, sajnos a bajnoki rajt nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, vereséget szenvedtünk Zalaegerszegen, majd rá egy hétre a Fehérvár ellen is. A fordulópontot a szegedi győzelem jelentette, mely már nagyon kellett a lelkeknek, játékunk is endben volt, magabiztosan gyűjtöttük be a három pontot. Bár a folytatásban nem tudtuk növelni egységeink számát, de egyre szervezettebben és bátrabban futballoztunk, partiban voltunk ellenfeleinkkel, ez alól az újpesti meccs volt kivétel. Eredményben ez nem mutatkozott, meg, ugyanis sok egyéni hibát vétettünk hátul, ez pedig megbosszulta magát. Az ősz végére támadóink is megtalálták góllövő cipőjüket, az utolsó két fordulóban hétszer voltunk eredményesek. A Sajóvölgye ellen hátrányból fordítva tudtunk nyerni, ez mutatja a csapat erejét. Kecskeméten kellemesen megleptek a srácok, annak ellenére, hogy a sok hiányzó miatt eléggé felforgatott csapattal álltunk ki, a szezon legjobb játékát nyújtottuk. Úgy gondolom, az utolsó öt-hat fordulóban mutattuk meg igazi arcunkat, erre pedig lehet építeni. Biztos vagyok abban, a csapatban sokkal több van, ha minimalizáljuk az egyéni hibák számát, elől hatékonyabbak leszünk, jóval előrébb zárhatjuk majd a tavaszi szezont. Az elmúlt hónapokban minden téren léptünk előre, ha ez a tendencia folytatódik, a folytatásban ki-ki meccseket fogunk játszani, melyből remélhetőleg mi kerülünk ki győztesen. Voltak gondjaink, kulcsjátékosok dőltek ki sérülés miatt, akiket fiatalokkal pótoltunk. Nagyon örülök, hogy azok a 2008-as születésű játékosok, akik felkerültek, nem okoztak csalódást, mind a négyen bizonyították, megállják a helyüket az idősebbek között. Szeretném megköszönni a fiúknak az elmúlt féléves munkát, a szülők támogatását, a vezetők bizalmát. Ez úton szeretnék a DEAC-család minden tagjának egészségben, sikerekben gazdag boldog új évet kívánni” – zárta mondandóját Kertész Tamás.

U16-os csapatunk 2-2-7-es mérleggel, 15-34-es gólkülönbséggel, 8 pontot gyűjtve a 11. helyen zárta az őszi szezont. Legeredményesebb játékos Kovács Krisztián, aki négy alkalommal volt eredményes.

The post Kertész Tamás: „a csapatban sokkal több van” appeared first on DEAC.