Egyszerre felkészülés és verseny is

A DEAC labdarúgóiból áll a debreceni csapat az Európai Egyetemi Játékokon.

Mint ismert, Debrecenben és Miskolcon rendezik meg július 12-24. között az idei Európai Egyetemi Játékokat. A 17 sportágat felvonultató eseményre több mint 5000 résztvevő érkezik. A labdarúgó torna már csütörtökön elkezdődik, amelyen a Debreceni Egyetem gárdája is érdekelt – a DEAC sportolóival a soraiban.

– Több éve folyamatosan kommunikáljuk, hogy nagyon fontos számunkra a klub egyetemi szerepe, identitása, illetve az, hogy ezt tovább erősítsük – nyilatkozta Pöszmet Tibor sportigazgató. – Büszkeség számunkra, hogy mi vagyunk a DEAC legrégebbi szakosztálya. Az a feladatunk, hogy azokat a nagy elődöket, akik megalapozták a focink hírnevét, méltóképpen képviseljük, nem csak a pályán, hanem az egyetemi létben is. Tehát a kettős karrierlehetőségét is hirdetjük, kiemelt feladatunk támogatni a fiatalokat a futballban és a tanulmányaikban is – mondta a sportvezető, aki arról is beszélt, miként illeszkedik a bajnoki felkészülésbe a játékokon való részvétel.

– Ez egy érdekes helyzet, hiszen nemrég ért véget a szezon. Nem volt sok szünetük a srácoknak, de megfelelő állapotban akartunk részt venni a játékokon. Ez jó felkészülési torna, ugyanakkor valamelyest az eredményességre is koncentrálunk. Ez összetett és újszerű feladat, az eddigieknél másabb jellegű munkát kíván. Azonban a szakmai stáb kellően fel van vértezve ennek megoldására. Annak ellenére, hogy a keret jelentős hányada az egyetemi játékokon szereplő együttes tagja, vannak olyanok is, akik még középiskolások, nekik másabb jellegű feladatuk lesz, ebben segíthet a második csapatunk. Bízom benne, hogy a bajnoki rajtra mindenki megfelelő állapotban lesz – fogalmazott Pöszmet Tibor.

Az EUG futballtorna sorsolását ma este tartják.

A debreceni csapat tagjai: Al-Sheraji Rauf Mohamed, Herczku Alex, Jankelics Iván, Lakatos Benjámin, Vincze Ákos, Horváth Tamás, Papp G. Benedek, Sándor Tamás, Soltész János, Trencsényi Bence, Tomola Patrik, Lénárt Gergő, Oliver Tochukwu, Szabó Levente, Tóth Dániel, Pinczés Krisztián, Varga Balázs (mindannyian DEAC), Lisztes Bence, Végső Mihály.

 

The post Egyszerre felkészülés és verseny is appeared first on DEAC.