DEAC-bronz az Ultimate 4’s Ligában

A DEAC frizbicsapata a dobogó harmadik fokára állhatott fel az Ultimate 4’s Liga nagy izgalmakat hozó zárófordulója után.

Az idei versenyszezon ezzel lezárult, de a debreceni lakosok október 28-án, a Kossuth téren mégis találkozhatnak a DEAC frizbiseivel, ugyanis a játékosok egy flashmob esemény keretében igyekeznek felhívni a figyelmet a jövő évi Ultimate Frizbi Egyetemi Világbajnokságra.

Október 16-án fejeződött be a négyfordulós Ultimate 4’s Liga. A verseny az ultimate 4v4 szabályai szerint zajlott 6 klub részvételével. A bajnoki cím sorsa odavisszavágós rendszerben dőlt el. A DEAC FreeBees 7 győzelemmel és 3 vereséggel végül a tabella harmadik helyét szerezte meg.

A Liga kanadai táblázatának élén a DEAC játékosa, Almási Dávid végzett, és így értékelte a csapat és sajátmaga teljesítményét.

Az ultimate frizbinek ezt a négy-négy elleni formáját a WFDF (Word Flying Disc Federation) azzal a céllal hozta létre, hogy növelje annak esélyét, a frizbi bekerüljön az olimpia hivatalos programjába. A játék látványos, nagyon pörgős, mégis könnyen követhető azok számára is, akik először találkoznak a korongsportokkal. Rengeteg sprint, sok-sok légharc és vetődés jellemzi az összecsapásokat, tehát kemény erőnlétet igényel. Ennek megfelelően mi is a klubunk legjobbjait neveztük, és igyekeztünk a legjobb formánkat hozni mindegyik fordulóra. Az előttünk végzett csapatokkal az oda- és visszavágón is szoros meccset játszottunk, ráadásul a negyedik fordulón épp az ellen az Up&Fly ellen fejezhettük be a versenyt, amely hasonlóan hozzánk az ezüstéremre pályázott. A két csapat végig fej-fej mellett haladt, hol mi, hol ők kerültek előnybe, végül hirtelenhalában dőlt el a meccs kimenetele és így a dobogó második fokának sorsa. A mérkőzést 14-13-ra elvesztettük, így a győriekkel azonos pontszámmal végeztünk, ám a több szerzett pontnak köszönhetően az ő nyakukba került az ezüstérem. Ez a végletekig kiélezett csata méltó lezárása volt a versenynek, büszkén álltunk a dobogóra. Ráadásul az eredményhirdetésen kiderült, hogy a kanadai táblázat élén végeztem a nyolc meccsemen szerzett 19 góllal és 50 gólpasszal. Örültem nagyon az elismerésnek, és annak is, hogy a csapatunkból rajtam kívül Gombos Nóri, és a testvérem Almási Bálint is jelölést kapott a Liga all stars csapatába – fogalmazott Almási Dávid.

A debreceni frizbisek idei versenyszezonja véget ért. A játékosok és a szakosztály vezetői azonban nem sokáig tétlenkednek, ugyanis jövőre Debrecen ad otthont az Ultimate Frizbi Egyetemi Világbajnokságnak, és a DEAC FreeBees játékosai erre a rangos nemzetközi eseményre igyekeznek majd felhívni a figyelmet október 28-án, pénteken 11 órakor a Kossuth téren. A szakosztály minden érdeklődőt szeretettel vár.

Az Ultimate 4’s Liga utolsó fordulóján elért eredmények
DEAC FreeBees–Riverside 13-6
DEAC FreeBees–Up&Fly 13-14

További információk a Ligáról: https://ultimate4.hu/

The post DEAC-bronz az Ultimate 4’s Ligában appeared first on DEAC.