A csapattal bronzérmes lett Battai Sugár a limai világkupán

A magyar női kardcsapatot az elődöntőben Franciaország megállította, de a harmadik helyért zajló küzdelemben a mieink felülmúlták Bulgáriát.

Battai Sugár Katinka szombaton egyéniben ezüstérmet szerzett a limai világkupán. A DEAC klasszisa nem sokáig pihenhetett, hiszen vasárnap már a csapatverseny szerepelt a programjában. A mieink első ellenfele Algéria volt. A Battai Sugárral, Pusztai Lizával, Szűcs Lucával és Katona Renátával felálló magyar válogatott sima, 45:25-ös győzelemmel jutott tovább. Az erőviszonyokat ismerve egyébként nem okozott meglepetést, hogy a mieink ilyen magabiztosan léptek tovább. A következő körben az USA várt a lányokra. Ez a párharc már nagyobb küzdelmet tartogatott, de szerencsére Sugiék ezt a feladatot is megoldották (45:40).

A két diadalt követően az elődöntőben Magyarország Franciaországgal került össze, míg a másik ágon Bulgária Olaszországgal küzdhetett meg a fináléért. Talán sokan emlékeznek arra, hogy kardozóink a tavalyi vb-döntőben a gallokat múlták felül. Hasonló forgatókönyvet ezúttal is elfogadtunk volna, ám sajnos most a franciák akarata érvényesült, így Battaiék a bronzéremért csatázhattak azokkal a bolgárokkal, akiknek nagy falatnak bizonyult Olaszország. Végül a harmadik helyen a mieink zárták, mivel 45:42-re diadalmaskodtak. Érdekesség, hogy a bronzcsata utolsó asszóját Battai Sugár vívta Ilieva ellen. Sugi 5:3-as sikerrel biztosította be a dobogós pozíciót.

Kard világkupa, Lima, női csapat
Nyolcaddöntő: Magyarország-Algéria 45:25
Negyeddöntő: Magyarország-USA 45:40
Elődöntő: Magyarország-Franciaország 35:45
Bronzmérkőzés: Magyarország-Bulgária 45:42

The post A csapattal bronzérmes lett Battai Sugár a limai világkupán appeared first on DEAC.