Bagics Balázs hat év után távozik

A komoly sikereket elérő röplabdázó szünetet tart, de ez nem jelenti azt, hogy adott esetben valamikor nem térhet vissza a pályára.

A következő idényben már nem a DEAC röplabdacsapatát fogja erősíteni Bagics Balázs. A rutinos húzóember 2018 óta szerepelt az együttesünkben, és kulcsszerepet vállalt abból, hogy az eredményeink folyamatosan javultak.

Remekül éreztem magam itt, kellemes emlékeket őrzök majd erről az időszakról – kezdte a beszélgetést a távozó csapatkapitány. – Évről évre fejlődtünk, bár az előző szezonokban mindig akadtak nehézségek, ám ezekkel is megbirkóztunk. Fontos mérföldkőnek tartom a légiósok szerződtetését, ez is mutatta, hogy a vezetőség szintén motivált és szeretne előrelépni. Emellett örömmel láttam, hogy a saját nevelésű játékosok közül többen mára meghatározó emberek lettek. Idén a negyedik helyen zártunk az Extraligában, amit a szezon előtt elfogadtam volna, ám most van bennem egy kicsi hiányérzet. Úgy érzem, a MAFC elleni bronzcsatát a mentális fáradtság miatt nem tudtuk sikerrel venni. Nem jelenteném ki, hogy visszavonulok, de most tartok egy kis szünetet. Örülök, hogy több időt tölthetek a szeretteimmel és a barátaimmal. Amennyiben hiányozni fog a röplabda, akkor meglátom, milyen lehetőségek lesznek, azt sem zárom ki, hogy egyszer még viselem a DEAC mezét. A srácoktól a szezonzáró vacsorán elbúcsúztam, de ez nem azt jelenti, hogy nem tartom majd velük a kapcsolatot. Ha a fiúk Budapesten játszanak, szinte biztos, hogy a helyszínen szurkolok nekik – mondta Bagics Balázs.

A hamarosan 36. születésnapját ünneplő Bagics Balázs pályafutása során több nagy sikert ért el. A teljesség igénye nélkül hazánkban háromszor lett bajnok és háromszor kupagyőztes, Belgiumban szintén ünnepelhetett kupagyőzelmet, emellett Franciaországban is légióskodott, míg strandröplabdában ötször szerzett aranyérmet az ob-n.

Elégedett vagyok azzal, amit elértem. Talán külföldön egy kicsit többet is játszhattam volna, de a civil életemet akartam építeni, ezért döntöttem úgy, hogy hazatérek. Gyerekként teniszeztem a röplabda mellett, végül azért választottam a röpit, mert megtetszett a közeg, valamint az is szimpatikus volt, hogy ez nem egyéni sportág. Édesapám szintén röplabdázott, ő vitt el engem először edzésre – zárta mondandóját Bagics Balázs, aki a magyar válogatottban közel 30 összecsapáson szerepelt.

Névjegy: Bagics Balázs
Született: 1988. 05. 23.
Klubjai: Dág (2007-2008), Kecskemét (2008-2010), Kaposvár (2010-2011), Saint-Quentin Volley (2011-2012), VC Argex Duvel Puurs (2012-2013), Precura Antwerpen (2013-2014), Kaposvár (2014-2016), Pénzügyőr (2016-2018), DEAC (2018-2024)
Legnagyobb sikerei: három magyar bajnoki cím, három Magyar Kupa-győzelem, egy Belga Kupa-győzelem, három magyar bajnoki ezüstérem, három Magyar Kupa-ezüstérem, egy belga bajnoki ezüstérem, öt ob-győzelem strandröplabdában.

The post Bagics Balázs hat év után távozik appeared first on DEAC.