Árvay Pincészet Borvacsora

A Debreceni Egyetem Mádi Bor Akadémiája szervezésében folytatódik a DELÍRIUM gasztro-sorozat Borvacsora programja, amelyen bemutatkozik az Árvay Pincészet.

Időpont: 2022. március 24. csütörtök 18 óra. Vacsorakezdés: 18:30.

Helyszín: Agrár Vip Terem (Debrecen, Böszörményi út 138.)

A következő eseményünk egy különleges borvacsora az borásza Árvay Szabolcs bemutatkozásában

A borvacsora ára: 20.000 Ft/fő

A borvacsora kedvezményes ára: 18.000 Ft/ fő  (A 2022. március 21-ig beérkezett és pénzügyileg rendezett jelentkezésekre vonatkozik.)

Jelentkezés: madiborakademia@unideb.hu

Tel: +36 30 9 435 623

Kémeri Péter

Árvay Pincészet:

Árvay Jánost 2003-ban Magyarországon az „Év bortermelőjévé” választották, a Mádi Kör és a Pannon Bormíves Céh tagja.

Borász pályafutását az Állami Borkombinátnál kezdte, majd a Disznókő Pincészet főborászaként folytatta. 2000-től magyar-amerikai üzlettársával Tokajban tevékenykedett. 2009-ben visszatért Rátkára, és a családjával együtt működteti pincészetét. Az évek során a kis ajándék parcella 17 hektáros birtokká növekedett, főként az Istenhegy és a Padihegy dűlőkben, illetve a Meggyesben, a Középhegyen, illetve a Mádhoz tartozó Köves-Úrágyán. Filozófiája, hogy a borkészítés a szőlőterületen, az egészséges gyümölccsel kezdődik. Hobbija a munkája, illetve a csodálatos vulkáni kövek gyűjtése a szőlőterületen, amelyek nemcsak szépek, de ásványosságot, egyediséget, izgalmat „csempésznek” a borokba.