Tehetséges ikrekkel bővült a keretünk

Ha minden jól alakul, Erdei Kristóf és Erdei Szabolcs ősztől a Debreceni Egyetemen folytatja a tanulmányait.

Tehetséges ikerpárral bővült a DEAC futsalcsapatának kerete: a 18 éves Erdei Kristóf és Erdei Szabolcs egyaránt Berettyóújfaluból tette át a székhelyét a cívisvárosba. Kristóf az előző idényben az MVFC U19-es gárdájában huszonhárom gólig jutott, emellett a felnőttegyüttesben is többször szóhoz jutott, a bizalmat pedig két találattal hálálta meg.

Profi körülmények vannak a DEAC-nál, így nem sokat gondolkodtam, amikor jött ez a lehetőség. Bízom benne, hogy sok játéklehetőséget kapok, szeretnék húzóember lenni. Szerintem a minimális célunk a felsőházba jutás lehet az új idényben. Nagy munkabírású játékosnak tartom magam, emellett a jó értelemben vett agresszivitás jellemez. Hogy miben szeretnék fejlődni? Elsősorban arra törekszam, hogy minél gyorsabban döntsek egy-egy szituációban. Az előző szezonnal kapcsolatban felemás érzéseim vannak. Az U19-es csapattal az első hely lebegett a szemünk előtt, végül a második pozícióban zártunk, ezért kicsit csalódott vagyok. Szerencsére a felnőtteknél egyre több időt tölthettem a pályán, aminek nagyon örültem. Boldog vagyok, hogy Szabival újra csapattársak leszünk. Több mint tíz éve játszunk együtt, így kiválóan megértjük egymást. Mások az erősségeink, ennek köszönhetően pedig remekül kiegészítjük egymást – hangsúlyozta Erdei Kristóf, aki három perccel idősebb, mint öccse.

Erdei Szabolcs sem fukarkodott a gólokkal az előző hónapokban, ugyanis a berettyóújfalui U19-es alakulatban huszonhatszor volt eredményes, míg a felnőttek között háromszor köszönt be. Érdekesség, hogy a Nyíregyháza elleni bronzcsata harmadik meccsén ő is kivette a részét az Újfalu 7-2-es sikeréből.

Minden gólomra, így erre is természetesen büszke vagyok, de a legszebb emlékeim az első NB I-es találatomról vannak, amit tavaly februárban lőttem a Kecskemét ellen. Érdekesség, hogy ezt az összecsapást az M4 Sport közvetítte. Sajnálom, hogy a Nyíregyházával vívott párharcot elveszítettük, így a negyedik helyen végeztünk az NB I-ben. A dolgunkat egyébként nem könnyítette meg az, hogy két légiósunkra sem számíthattunk. Szép időszakot töltöttünk Berettyóújfaluban, sokat fejlődtünk ott. Minden szempontból szimpatikus ajánlatot kaptunk a DEAC-tól, ezért is döntöttünk úgy, hogy itt folytatjuk a pályafutásunkat. Nem mellékes, hogy a jelek szerint új csapatunknál a tanulmányainkat jobban össze tudjuk egyeztetni majd a sporttal. Az egyik nagy erényemnek azt tartom, hogy ballábas vagyok, emellett jól látok a pályán. A nyáron sokat jártam konditerembe, mivel erőnlétileg szeretnék előrelépni – mondta Erdei Szabolcs.

Új szerzeményeink izgatottan várják az egyetemi ponthatárok kihirdetését. Erdei Kristóf abban bízik, hogy a Debreceni Egyetemen sportszervezői szakra járhat, míg Szabolcs gyógytornász szeretne lenni.

The post Tehetséges ikrekkel bővült a keretünk appeared first on DEAC.