Rangadók hétvégéje

2019. december 06. - 14:00 Nehéz mérkőzés vár a Debreceni Egyetem kosárlabdacsapatára, ugyanis az éllovas Falco KC Szombathely látogat a cívisvárosba. Rangadót játszanak hokisaink is, akik az FTC-t látják vendégül. Női röplabdázóinkért szintén itthon szurkolhatunk, míg a kézisek Gyöngyösre látogatnak.

Kosárlabda - a bombaformában lévő címvédőt fogadják
Az NBI/A legerősebb keretével rendelkező Falco KC Szombathely látogat az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokba, a találkozót szombaton 19 órától rendezik. A vendégek idén mind a kilenc mérkőzésüket megnyerték a bajnokságban, az előző kiírást is figyelembe véve már sorozatban 22 győztes meccsnél járnak. Kovács Adrián együttesének a legjobbjára lesz szüksége, ha le akarja győzni a címvédőt.

- Nem egyszerű a Falco ellen kosárlabdázni, nagyon sok variációs lehetőségük van, nehéz felépíteni rájuk egy védekezést, hiszen gyakorlatilag akárki elkaphatja közülük a fonalat. Nem szabad azonban megijednünk tőlük, nekünk is elég erős a keretünk ahhoz, hogy bárkit legyőzzünk a bajnokságban. Mivel nagyon jól védekeznek, kulcsfontosságú lesz, hogy csapatként működjünk együtt, meg kell becsülnünk a labdákat, és nem szabad engednünk, hogy átrohanjanak rajtunk. Bízom a hazai pályánkban, ha koncentráltan és fegyelmezetten tudunk játszani, akkor lesz esélyünk. Remélem, hogy ismét teltház előtt játszunk – fogalmazott Tóth Ádám, a DEAC centere.

Jégkorong – rangadó és csokigyűjtés
Kiélezett küzdelemnek és remek hangulatnak lehetnek részesei azok a szurkolók, akik vasárnap délután kilátogatnak a Debreceni Jégcsarnokba, ugyanis az Erste Liga második helyén álló FTC látogat a cívisvárosba. A 18.30-kor kezdődő összecsapás nemcsak a mérkőzésről, hanem a jótékonykodásról is szól majd, hiszen jégkorongcsapatunk is csatlakozott a csokigyűjtő akcióhoz. A bejáratnál elhelyezett dobozba lehet majd pakolni az édességeket, amelyeket a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete kap meg.

Röplabda – a sereghajtót fogadják
Női röplabdázóink az utolsó helyen álló VRCK csapatát látják vendégül vasárnap 14 órától, ezúttal a Debreceni Egyetem Klinikai Campus Tornacsarnokában. Ellenfelünk eddig mind a hét meccsét elvesztette az idei szezonban, sőt, még szettet sem tudott nyerni. Reméljük, hogy ez a sorozat nem a hétvégén fog megszakadni. Kuszkó Zsolt együttese az előző fordulóban a Miskolc otthonában maradt alul. A DEAC jelenleg a hatodik helyen áll a táblázaton.

- Lesz néhány hiányzónk, ennek ellenére a győzelem a célunk. Abban bízom, hogy az eddig kevesebb lehetőséghez jutó játékosok is bizonyíthatnak a meccsen. Úgy tudom, hogy riválisunk kerete középiskolásokból áll. Ezúttal is számítunk szurkolóink segítségére - nyilatkozta Kuszkó Zsolt.

Kézilabda – Gyöngyösre látogatnak
Idegenben lép parkettre a DEAC NB II-es férfi kézilabdacsapata. Bíró Imre legénysége szombaton 18 órakor a Gyöngyös U23-as csapatának vendége lesz. A mieink veretlenül vezetik a bajnokságot, míg az ellenfél az utolsó előtti helyen áll. A mérkőzés nagy esélyese tehát a Debreceni Egyetem együttese, amely remek formában játszik hétről hétre.

DEAC/NyD