Színes kórházi szobák

2019. október 21. - 16:16 Vasember, Amerika kapitány és Pókember is beköltözött a DE Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Fül-Orr-Gége Osztályára. A kórtermeket ugyanis szuperhősök képeivel dekorálták ki egy cég munkatársai. Ezzel is elviselhetőbbé szeretnék tenni a beteg gyerekek kórházban töltött napjait.

Falmatricákkal díszítették ki az osztály két kórtermét, ahol a beteg gyerekek akár a szüleikkel együtt tölthetik a kórházi napokat.

- Személyes indíttatás is van ebben a felajánlásban, hiszen nekem is van két lányom. Ha kórházba kerülnének, azt szeretném, hogy ilyen szép környezetben gyógyuljanak. A cég egyébként kiemelt figyelmet fordít a társadalmi szerepvállalásra, így válhattunk az év véradóbarát munkahelyévé, és többször gyűjtöttünk már adományokat rászorulóknak is – mondta Szmolinka Zsolt, a United Call Centers Kft. ügyvezetője.

A DE Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Fül-Orr-Gége Fej- és Nyaksebészeti Osztályán évente mintegy 1800 műtétet végeznek, gyermeket körülbelül 800 esetben operálnak. Ők elsősorban orr- és garatmandula vagy a kettő együttes eltávolítása, illetve krónikus középfülgyulladás ellátása miatt kerülnek ide. Számukra szeretnék a bent töltött napokat szebbé tenni a különböző dekorációkkal.

Néhány éve például a kórház felkérésére Tamus István grafikus és tanítványai két kórterem falára a Magyar népmesék egyes jeleneteit festették.

- Azt szeretnénk, hogy a gyerekek minél kevésbé érezzék, hogy kórházban vannak, még akkor is, ha tényleg komoly dolgok történnek velük. Fehér köpenyes emberek, csempe a falon, műszerek, a dekoráció egy kicsit oldja a hangulatot, színesíti a kórházban töltött napokat - hangsúlyozta Major Tamás osztályvezető főorvos.

A cég nem csak a kórtermeket díszítette, hanem új játékokat is adományozott, amelyek az osztály néhány hónapja kialakított játszószobájába kerültek.

Sajtóiroda