Segítség a sikeres pályázatokhoz

2017. november 13. - 13:59 Innovációs és kutatásfejlesztési folyamatok koordinálásával, nemzetközi konzorciumi hálózatok szervezésével, tanácsadással és hírlevéllel is segíti a hazai, illetve brüsszeli források elnyerését a Debreceni Egyetem innovációs ügynöksége, az INNOVA Észak-Alföld Nonprofit Kft.

Minden eddiginél nagyobb pályázati összeg áll rendelkezésre ebben a ciklusban kutatás-fejlesztési és innovációs célokra az Európai Unióban, ezek minél magasabb mértékű kihasználásához járul hozzá az INNOVA Észak-Alföld Nonprofit Kft. Az egyetem tulajdonában lévő ügynökség – ami H2020 információs pontként működik – idén eddig csaknem harminc nemzetközi és hazai pályázatban vett részt.

- Büszkék vagyunk arra, hogy mi írtuk nemrég Magyarország első nyertes, agrármarketing témájú H2020-as pályázatát. Minden kutatót bátorítok arra, hogy innovatív ötletükkel, kutatásukkal pályázzanak a közvetlen brüsszeli támogatásra. Sajnos kevesen élnek a lehetőséggel, vélhetően azért, mert ez a metódus eltér a hazai pályázatokétól – mondta Vámosi Gábor, az INNOVA Észak-Alföld Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A H2020-program azt célozza, hogy a tudományos áttörésekből üzleti lehetőséget kínáló innovatív termékek és szolgáltatások születhessenek, ezért a kutatástól a piaci hasznosításig terjedően az innovációs lánc minden szakaszához nyújt támogatást. Az egyetem Kassai úti campusán található ügynökség a pályázókat nemcsak információval, konzultációs lehetőséggel segíti, hanem – igény szerint – a pályázat elkészítésében, menedzselésében is részt vesz.

- Együttműködünk az egyetem Pályázati Központjával, aminek eredményeként az elmúlt időszakban öt intézményi pályázatot indítottunk be. Az innovációs hírekről, kutatásokhoz kapcsolódó jó gyakorlatokról és aktuális kiírásokról havonta megjelenő online hírlevél [3]ben tájékoztatjuk partnereiket. A kiadványra az érdeklődők az ügynökség honlapján iratkozhatnak fel – tette hozzá Mikó Gergely kommunikációs vezető.

A http://www.innoregio.eu/ [4] oldalon folyamatosan frissülő, részletes információkat olvashatnak hazai és nemzetközi pályázati lehetőségekről, jelenleg többek között olyan területeken, mint a fenntartható energiaellátás, az egészségügyi biotechnológia, az iparjog és a biogazdálkodás. A teljeskörű információátadás érdekében december elejére egy tájékoztató napot is terveznek az ügynökségen.

Az INNOVA Észak-Alföld Nonprofit Kft. szerepét erősíti, hogy még ebben az évben megkapja az ISO 21500-as projektmenedzsment tanúsítványt, az országban másodikként, a szintén a Debreceni Egyetem tulajdonában lévő Lenerg Energia Ügynökség Nonprofit Kft. után.

 

Sajtóiroda - TH