Debreceni maggal az Universiadera

2017. július 03. - 14:06 A DEAC kosárlabdacsapatának vezetőedzőjével és játékosaival kezdi meg a felkészülést magyar Universiade-válogatott a tajvani világversenyre. Az alakulat csapatvezetője is a Debreceni Egyetemről érkezik, Balogh László személyében.

Kihirdette bő, 16 fős keretét Berényi Sándor, a férfi Universiade-válogatott szakvezetője. A DEAC-ot az NB I B megnyerésével az élvonalba vezető, a Debreceni Egyetem csapatával pedig a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda bajnokságot megnyerő szakember irányítja ugyanis a férfiválogatottat idén az egyetemek közötti világversenyen, az Universiadén.

- Ebbe a csapatba más szempontok alapján kellett válogatni a játékosokat, mint például a nemzeti bajnokságra, hiszen maximum 24 éves, hallgatói jogviszonnyal rendelkező sportolókat választhattam. A DEAC-ból két játékos Kósa Tamás és az új igazolásunk, Bognár Kristóf, valamint a Debreceni Egyetem két további hallgatója, a Vasasban játszó Andrássy Géza, illetve a Paksot erősítő Garamvölgyi Ákos is a keret tagja – sorolta Berényi Sándor.

A debreceni kosarasokon kívül Boinitzer Dávid, Bus Iván, Keller Iván, Kovács Ádám, Kővágó-Laska Márk, Mohay Péter, Peringer Balázs, Polyák László, Simon Kristóf, Tóth Zoltán, Vágvölgyi Ákos, Wirth Ádám is meghívást kapott a válogatottba. A csapat július 24-től három héten át Debrecenben készül a taipei-i világversenyre.

- Keveset tudunk az ellenfeleinkről, ezért a felkészülés célja leginkább az lesz, hogy egységessé formáljuk az ország több pontjáról érkező csapatot. Szerbiával, Mexikóval, a házigazda Tajvannal, Lettországgal és Koreával kell majd megküzdenünk a csoportban. Az első, és várhatóan legnehezebb mérkőzést augusztus 20-án játsszuk a szerbek ellen – tájékoztatott a tréner. 

Az Universiade válogatott stábját további két debreceni kötődésű szakember erősíti: a csapatvezető Balogh László, a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézetének igazgatója, valamint Széll Gábor erőnléti edző. Berényi Sándor munkáját segíti még Simándi Árpád edző és Sarkadi-Nagy Ágnes technikai vezető.

Sajtóiroda - TB