Békefát ültettek a Botanikus Kertben

2017. június 12. - 14:59 A harmónia és a kölcsönös tisztelet üzenetét fejezik ki azok a fák, amelyeket a Debreceni Egyetem Botanikus Kertjében ültettek szombaton.
Jógaszeminárimut tartott, majd békefát ültetett a Botanikus Kertben Vishwaguru Maheshwarananda jógamester. A most telepített tölgy és juhar a Pálmaháztól nem messze kapott helyet. A faültetés a környezettudatosságot jelzi, a békefák üzenete pedig az a belső igény, amely mind a természet, mind az emberek felé kifejezi a harmóniát és kölcsönös tiszteletet, amellyel a Föld mindenki számára otthonná válik.
 
 
- Csodálatos ez a park, örülök, hogy ide ültethettem a békefákat – mondta Vishwaguru Maheshwarananda. A tölgyet és a juhart a Botanikus Kert igazgatója, Papp László segítségével választották ki, és Asmita Wele, az egyetem indiai vendégprofesszorának közreműködésével ültették el.
 
 
Asmita Wele elmondta, hogy legutóbb május 20-án, az Ayurvéda Nap konferencián képviselte a Debreceni Egyetemet. Az idén februárban indult ayurvéda kurzus sikerén felbuzdulva jövőbeli törekvései között szerepel, hogy a képzést magasabb szintre emeljék az oktatás keretein belül.
 
Az Ayurvédikus gyógyászati kurzus orvostanhallgatók, gyógyszerészhallgatók, fogorvostan hallgatók és népegészségügyi karon tanuló hallgatók számára lesz elérhető 2017 szeptemberétől. A 4 kredites kurzus két félévre lesz felosztva, ahol a hallgatók megismerkedhetnek, és megtanulhatják a tudományos ayurvédát a jobb egészségügyi ellátás érdekében egy integratív megközelítésen keresztül.  A hallgatók a Neptun rendszerben tudják felvenni a tárgyat.
 
Sajtóiroda - SBD