Mókustánc a gyermeknapon

2017. május 22. - 14:07 Még eDE, a Debreceni Egyetem kabalafigurája is táncra perdült, amikor első alkalommal felcsendült a Csicseri és Borsó zenekar előadásában az általuk komponált mókusdal a Nagyerdei Kultúrparkban rendezett Családi Napon.

A Debreceni Egyetem dolgozóit, családjukat és az alumni közösség tagjait is a Nagyerdei Kultúrparkba invitálta a szervező Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ, valamint a Rendezvénykoordinációs és Alumni Központ a május 20-ai Családi Napra és az Alumni Közösség „Iciri-piciri alumni" programjára.

Az érkezőket a bejáratnál Lúdas Matyi szobra és eDE, az egyetem kabalamókusa fogadta. A legkisebbek mókusbábot, a nagyobbak pedig karszalagot kaptak, miközben a Vitéz László Színpadon már hangolt a zenekar.

- Jó együtt látni az egyetem dolgozóit családtagjaikkal, a legkisebbekkel együtt, akikből – remélhetően – egyszer az egyetem hallgatói, majd később dolgozói, egyszer pedig alumnusai lehetnek – mondta köszöntőjében Jávor András. A rektori főtanácsadó a nagyközönség előtt tett ígéretet arra, hogy jövőre már nem egy, hanem két alkalommal szervez családi napot az egyetem.

– Öröm számunkra, hogy a Debreceni Egyetem kihelyezett tanszékeként működve most más, játékosabb oldalunkat mutathatjuk, ezzel is bekapcsolódva az intézmény vérkeringésébe – fogalmazott Nagy Gergő Sándor, a Kultúrpark ügyvezető igazgatója.

Berényi András, a Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ vezetője kiemelte: családbarát intézményként a gyermeknapi rendezvény mellett fontos feladat olyan programok szervezése, mint a jégkarnevál, a mikulásünnepség, vagy a hallgatóknak, dolgozóknak szóló különböző tanácsadó előadások.

- A rendezvény sikerét semmi nem igazolja jobban, hogy már a megadott jelentkezési határidő előtt betelt a létszám, és új rekord is született: több mint 600 család regisztrált a rendezvényre – foglalta össze az előzményeket Rőfi Mónika. A Rendezvénykoordinációs és Alumni Központ vezetője az unideb.hu portálnak elmondta: a nap „slágere” egyértelműen eDE dala volt, amelyet az egyetem felkérésére írt a Családi Napon is közreműködő Csicseri és Borsó zenekar. Az ősbemutatón a dal mellett a mókustáncot is megtanulhatták a gyerekek, akik együtt rophatták a dal főszereplőjével, az egyetemi kabalamókussal.

A programban most is szerepelt a szakvezetéssel kísért állatkerti séta és látványetetés, de volt aszfaltrajz-verseny, arcfestés és most sem maradhatott el a tombola, amelyen értékes egyetemi ajándékokkal gazdagodhattak a szerencsés nyertesek.

Sajtóiroda - BZs