Szuperrangadó előtt a DEAC

2017. május 19. - 14:02 Létfontosságú mérkőzés vár a Debreceni Egyetem labdarúgóira, hiszen a hétvégén a bajnoki cím sorsa is eldőlhet. A futsalcsapat a NB I-be jutásért játszik a Rubeola FC Csömörrel.
Labdarúgás
 
A Nagyhegyes KSE ellen lép pályára szombaton a DASE, amely jelenleg a tabella 10. helyén áll. A meccs 17 órakor kezdődik a Nagyhegyesi Sportpályán.
 
A bajnoki cím sorsát is befolyásoló, létfontosságú találkozó előtt áll a DEAC, akit a második helyen álló Nyíradony VVTK fogad vasárnap 17 órától a Nyíradonyi Sportpályán. A korábbi debreceni mérkőzésen nagy fölényben nyert a Nyíradony, a debreceniek így most a legutóbbi vereség miatt is revansot vehetnek ellenfelükön.
 
 
A DEAC egyébként öt mérkőzés óta veretlen, sőt még gólt sem kapott, ellenben tizenhétszer mattolta ellenfeleit. Remek előjelekkel várják tehát a 2016/2017-es bajnoki szezonról dönteni hivatott Nyíradony elleni szuperrangadót. Amennyiben győzelemmel tér haza a gárda a nyírségből, úgy minden bizonnyal behúzzák a bajnoki címet is.
 
Futsal
 
Ebben a szezonban először tudta legyűrni a Csenger FC-t a DEAC férfi futsalcsapata, ráadásul nem is akárhogyan: kétgólos hátrányból fordítva, végül gálamérkőzést játszva hétfőn. Ezzel megnyerte a gárda az NB II Keleti csoportját, és a többi csoportgyőztessel vív meg az NB I-be jutásért. A sorsolás alapján a final fourban a Rubeola FC Csömörrel játszanak majd, a találkozó hétfőn lesz Csömörön a Városi Sportcsarnokban 19 órától.
 
A héten a Szombathelyen megrendezett egyetemista bajnokság (MEFOB) négyes döntőjében a lányok és a fiúk is a harmadik helyre futottak be, miután izgalmas összecsapásokon megnyerték a bronzcsatát. Érdekesség, hogy a DEAC futsalcsapatai több fiatalt is adtak a két együttesbe.
 
Kosárlabda
 
Ajkára látogatnak vasárnap a DEAC női kosárlabdásai a rájásztásban, ahol az 5-8. hely valamelyike a tét. A mérkőzés 17 órakor kezdődik a HIT Park Labdacsarnokban.
 
Kézilabda MEFOB
 
A kézilabda Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság döntőjében a Debreceni Egyetem férfi és női csapata is képviselteti magát. A mérkőzéseket hétfőn és kedden (május 22-23) rendezik Győrben, a Széchenyi István Egyetemen. A döntő programjáról ide kattintva lehet tájékozódni [3].
 
Sportlövő MEFOB
 
Remekül céloztak a sportlövő MEFOB-on a Debreceni Egyetem hallgatói, akiknek több érmet is sikerült hazahozniuk. A Debreceni Egyetem csapata (Pető Réka, Czuczor Gergő, Krisztián Péter) légpisztoly 20 lövéses versenyszámban ezüstérmes lett, Krisztián Péter légpisztoly 20 lövéses versenyszámban pedig első helyezést ért el. Szintén ebben a versenyszámban lett országos bajnok a Debreceni Egyetem "A" csapata (Polgár Márta, Jenei Eszter, Krisztián Péter). Az egyetem"B" csapata (Pető Réka, Szolnoki Lolita, Czuczor Gergő) pedig  légpuska 20 lövéses versenyszámban bronzéremmel lett gazdagabb. Szolnoki Lolita légpuska 20 lövéses versenyszámban egy körrel csúszott le a dobogóról, 4. helyezést ért el.
 
 
DEAC/Sajtóiroda