Másodjára sem jelentett gondot a Jászberény

Második félidei parádés játékának köszönhetően újabb magabiztos győzelmet aratott a DEAC kosárlabdacsapata a Jászberény felett. A sereghajtó az első félidőben még tartani tudta a lépést Polyákékkal, de a fordulás után érvényesült a papírforma.

Négy napon belül másodjára is találkozott egymással a két együttes, a keddi negyven pontos debreceni sikert hozó összecsapáshoz képest a JKSE kerete azonban egy helyen változott, a régi-új igazolás Orlando Coleman már játékra jelentkezett. Kovács Adrián ugyanannak a kezdőnek szavazott bizalmat, de ezúttal a jászságiak kezdtek jobban, három perc elteltével már 8-2-re vezettek. A DEAC is felvette szép lassan a mérkőzés ritmusát, Moody és Guyton tripláival a negyed derekára egyenlítettek. Érezhetően jót tett a „vérfrissítés” a vendégeknek, a hétközi fordulóhoz képest sokkal összeszedetteben kosárlabdáztak, a játékrész hajrájáig tartották is minimális előnyüket. Az első tíz perc zárása azonban a hajdúságiaknak sikerült jobban, Moore kosarával sikerült átvenniük a vezetést, és egy 9-0-s futásnak köszönhetően 23-18-al zárták a szakaszt.

Drenovac zsákolásával folytatódott a találkozó, melyre ugyan még válaszolt Williams, de Polyák hárompontosával tovább nyílt az olló (28-20). Ezt követően pontatlanná vált a debreceniek játéka, a harcosan küzdő vendégek pedig Coleman és Williams kosaraival zárkóztak. Molnár Dániel fújt ébresztőt, a hátvéd egy duplával és egy távolival is jelentkezett, így hamar visszaállt a nyolc pontos különbség (36-28). A nagyszünet előtti percekben felváltva estek a kosarak, a dobópárbajból valamelyest a JKSE jött ki jobban, de így is hatpontos debreceni vezetést mutatott az eredményjelző.

A fordulás után jóval harcosabban kezdett a DEAC, Guyton és Drenovac kosaraival szempillantás alatt kétszámjegyűre hízott a differencia. Nem lassított a Kovács-csapat, futószalagon érkeztek a kosarak, Hines zsákolása után pedig már Patai Benjámin volt kénytelen időt kérni (56-44). Az amerikai erőcsatár a folytatásban is lendületben maradt, hárompontosa és kettő plusz egyes akciója után tovább nőtt a különbség (64-49). A negyed második felében Drenovac zsákolt hatalmasat faulttal együtt, majd Polyák távolija és a szerb büntetője után már húsz volt közte (72-52). A Debreceni Egyetem tovább fokozta az iramot, s a harmadik negyedet 17 ponttal megnyerve gyakorlatilag el is döntötte a mérkőzést.

 A záró felvonásra ugyan a lényegi dolgok eldőltek, de mindkét fél igyekezett a hátralévő időt gyakorlásra felhasználni. A Jászberényből Coleman már az első mérkőzésén kiemelkedőt nyújtott, de helyenként Brbaklic is fel tudott nőni hozzá, míg a cívisvárosiaknál ezúttal Drenovac és Hines volt leginkább elemében, de gyakorlatilag az egész csapatot dicséret illeti. A száz pontotos álomhatárt ezúttal is átlépte a DEAC, a dicsőség ezúttal Asszú Ádámnak jutott. A második félidőben nyújtott lehengerlő játékának köszönhetően a hazaiak végül harminchatpontos kiütéses győzelmet arattak, így már sorozatban három győzelemnél tartanak. Sok ideje nem lesz a DEAC-nak a következő bajnokira felkészülni, ugyanis két nap múlva hétfőn már a Zalaegerszeget fogadják az Oláh Gábor utcán.

DEAC – JÁSZBERÉNYI KSE  106-70 (23–18, 22–21, 32–15, 29–16)

Debrecen, zárt kapuk mögött. V: Benczur, Csabai-Kaskötő, Szilágyi
DEAC: Moody 11/6, Somogyi, GUYTON 14/9, HINES 20/3, MOLNÁR M. 10. Csere: DRENOVAC 24/6, Polyák 11/6, Tóth Á. 5, Molnár D. 5/3, Neuwirth 3/3, Moore 2, Asszú 1.
Edző: Kovács Adrián

JKSE: COLEMAN 23, Füzi 9/6, Brbaklics 14/3, X.Williams 11/3, Primorac 5/3. Csere: Filipovics 3/3, Szőke 3/3, Czirbus 2.

Edző: Patai Benjámin

Kovács Adrián: – Sokáig tartott, amíg felvettük a mérkőzés ritmusát, az első félidőben többet hibáztunk, második esélyeket engedélyeztünk ellenfelünknek. A nagyszünetben rendeztük a sorainkat, a fordulás után pedig már sokkal agresszívabban kosárlabdáztunk. Összességében elégedett vagyok, jó munkát végeztünk.

Patai Benjámin: – A mérkőzés előtt azt kértem a fiúktól, hogy harcoljanak becsülettel, ezt az első félidőben láttam is a pályán. Ahogyan arra számítani lehetett, a második félidőben átrohant rajtunk a DEAC, amiből már nem tudtunk talpra állni. Természetesen nekünk nem a Debrecent kell megvernünk, hiszen véleményem szerint egy minimum elődöntőre hivatott együttes látszik összeállni a cívisvárosban. Ami minket illet, le kell vonnunk a megfelelő következtetéseket, a pozitívumokra pedig építenünk kell.

The post Másodjára sem jelentett gondot a Jászberény [2] appeared first on DEAC [3].