Öt egyetem legjobbjai érkeznek

2017. május 08. - 11:50 Országos Felsőoktatási Természetvédelmi Vetélkedőt rendez a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara május 11-12-én. Ilyen jellegű, egyetemek közötti versenyre korábban még nem volt példa.

Elméleti és gyakorlati feladatokban is helyt kell állniuk a csapatoknak az I. Országos Felsőoktatási Természetvédelmi Vetélkedőn a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karán csütörtökön és pénteken. Többek között növény- és állatismeret, tudásteszt, rovarpreparálás, madárháló-állítás, élve fogó csapda élesítése és madárállomány felmérése szerepel a feladatok között.

Az első napon a Böszörményi úti campuson, míg a második napon a Hortobágyi Nemzeti Parkban bonyolítják le a versenyszámokat.  Az országos megmérettetésre öt magyarországi felsőoktatási intézmény: a Soproni Egyetem, a Kaposvári Egyetem, a Pannon Egyetem Georgikon Kara, a Szent István Egyetem és a házigazda Debreceni Egyetem természetvédelmi mérnök hallgatói neveztek, 3 fős csapatokkal.

Bár országos természetvédelmi vetélkedőt most először szervez a kar, a Természetvédelmi, Állattani és Vadgazdálkodási Tanszék saját hallgatói körében minden évben hirdet kétfordulós szakmai megmérettetést, úgynevezett Természetvédelmi Tehetségnapot.

 

Sajtóiroda – TH