„Orvosdoktorrá fogadom”

2020. szeptember 23. - 15:55 Szigorú járványügyi intézkedések mellett rendezi általános orvosdoktor-avató ünnepi tanácsülését a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kara szeptember 27-én, vasárnap 11 és 14 órai kezdettel a Főépület Díszudvarán.

A járványhelyzet miatt a rendezvényen kizárólag az egyetemi, kari vezetők és az avatandók vehetnek részt. Az ünnepségeket élőben közvetíti Youtube-csatornáján az egyetem Multimédia és E-learning Technikai Központja. A hozzátartozók, barátok így az interneten, valamint a Főépület előtt elhelyezett LED-falon követhetik figyelemmel az eseményeket.

A magyar és az angol nyelvű képzésben végzett külföldi hallgatók a kialakult helyzetre tekintettel az eskütételt követően csupán jelképesen vehetik át orvosdoktori diplomájukat.

A Tanácsülés keretében adják át a Tudományos Diákköri Tanácsa javaslata alapján a Tudományos és Innovációs Bizottság Weszprémi István emlékérmét és jutalomdíját a kitűnő tanulmányi eredmény, a Tudományos Diákkör keretében végzett kiemelkedő tudományos munka, valamint a helyi- és országos tudományos diákköri kongresszusokon nyújtott kimagasló szereplés elismeréséül a kitüntetett fiatal orvosdoktoroknak.

Sajtóiroda - BZs