Az egység szimbóluma

2020. szeptember 22. - 13:37 Új zászlót avattak a Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája Kossuth utcai feladatellátási hely tanulói és tanárai. A lobogót a névadó, Kossuth Lajos születésnapjának alkalmából rendezett diákönkormányzati napon avatták fel szeptember 18-án.

- Az iskola szellemiségét, közösségének összetartó erejét, hagyományait, értékeit és a közös jövőt szimbolizálja az új lobogó – mondta köszöntő beszédében Sápiné Bényei Rita. A feladatellátási hely intézményvetető- helyettese emlékeztetett arra, hogy a Debreceni Egyetem 2015-ben hozta létre a gyakorlóit - a két általános iskolát és a gimnáziumot – összefogó intézményt. Ezt az egységet is jelképezi a most átadott zászló.

Az új jelkép fehér selyemből készült, éleit az egyetem színeiben, sárga és zöld farkasfogak díszítik. A lobogó egyik oldalán a Debreceni Egyetem címere, a másik oldalon az iskola szimbóluma látható.
A Kossuth-nap keretében megrendezett avatóünnepséget a járványügyi szabályok betartása mellett a szabadban rendezték meg. Az osztályokat 3-3 diák képviselte a megemlékezésen.

Az intézmény hagyományait felelevenítő iskolanapon az alsó tagozatos diákok játékos, ügyességi vetélkedőn vettek részt. A felsősök Kossuth Lajos személyéhez kapcsolódó feladatokat oldottak meg. Az osztályok saját köszöntőkkel üdvözölték az új zászlót, valamint minden csoport saját osztálycímert készített, amelyet egy magyar zászlóra tűzve az új lobogó mellé állítottak.  

Sajtóiroda - ÉE