Újra várja látogatóit a DEENK

2020. június 22. - 12:30 Hétfőn újraindult az élet a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtárában (DEENK). A terek ismét látogathatóak, és a szolgáltatások is visszaálltak a régi, korlátozások előtti kerékvágásba.

Ismét fogadják a látogatókat a Debreceni Egyetem könyvtáraiban. Az olvasóterekben újra lehetőség van a kutatásra, a dokumentumok tanulmányozására és a tanulásra is. A veszélyhelyzeti korlátozások feloldásával valamennyi korábban megszokott feladatát is betölti a DEENK.

A visszahozott könyvekkel kapcsolatosan Petró Leonárd, a DEENK közönségkapcsolati igazgató-helyettese a hirek.unideb.hu portálnak elmondta: eltörölték az olvasók által visszaszolgáltatott könyvek karantén-kötelezettségét, de elővigyázatosságból munkatársaik továbbra is kesztyűben végzik az ilyen jellegű munkájukat. 


Az országos egészségügyi ajánlások értelmében egyébként a könyvtárak egész területén a látogatóknak is javasolják a maszk és a kézfertőtlenítő használatát, illetve a 1,5 m távolság betartást.

A Debreceni Egyetem Főépületében található Bölcsészettudományi és Természettudományi Könyvtár azonban korlátozott formában indította el kölcsönzési szolgáltatásait. Ennek keretében az online leadott könyvigényeket összekészítik, és előre elvégzik a kölcsönzéssel kapcsolatos adminisztrációt is. Az így előkészített könyvcsomagot a könyvtár előterében lévő pultnál lehet átvenni hétfőtől-péntekig 9:00 és 17:30 között.

A Főépületben található könyvtárban is lehetőség nyílik az egyetem oktatói és PhD-hallgatói számára a kutatómunkára, de a szabadpolcos dokumentumok továbbra is raktári kéréssel kérhetők fel helyben használat esetén is. A kért dokumentumokat előkészítve a kijelölt kutatóhelyre szállítják ki a DEENK munkatársai. A kölcsönzés menetéről és az újranyitás részleteiről bővebb információ a lib.unideb.hu/ujranyitas oldalon olvasható.

Sajtóiroda