Robotok harca a Kossuth Gyakorlóban

2017. április 10. - 11:38 Általános iskolások robotika szakkörön épített Lego szumó robotai küzdöttek meg egymással pénteken a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája Arany János téri épületében.
Péntek délután a gyerekek nyüzsgése helyett a robotok zaja vette át a főszerepet a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája Arany János téri feladatellátási helyén. A Svetits Katolikus Általános Iskola, a Szoboszlói Úti Általános Iskola, a Debreceni Református Kollégium Általános Iskolája, illetve a Debreceni Egyetem Kossuth Gyakorlójának csapatai mérték össze az iskolai szakkörön épített robotok erejét.
 
 
- Nagyon szeretik a gyerekek a robotikát, mintegy öt éve tartunk ilyen foglalkozásokat, amelyek kifejezetten népszerűek, ezek fejlesztik a diákok mechanikai készségét, illetve bevezetik őket a programozás világába – mondta Kovács Andrea intézményvezető-helyettes. Hozzátette: a városi Lego Sumo Bajnokságot az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett informatikai témahét keretein belül rendezték meg. 
 
 
- A gyerekek a szakkörökön speciális szumó robotokat készítettek, a feladat pedig az volt, hogy ezeknek a robotoknak le kellett egymást lökni egy kör alakú pályáról. Az a robot veszített, amelyik 3 percen belül a legtöbbször leesett – avatta be a részletekbe az érdeklődőket Aradi Sándor informatika tanár. A versenyen összesen 10, kétfős csapat vett részt.
 
Eredmények:
 
I. RoboWest (Szobolszlói Úti Általános Iskola: Eigner Bendegúz, Eigner Attila)
II. SZÚÁI Sumo Team (Szobolszlói Úti Általános Iskola: Eigner Bendegúz, Tóth Dávid)
III. #kolbászkák (Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája: Szabados Péter, Kárándi Imre)
 
Sajtóiroda - SBD