Az egyetemi döntő a tét a lányoknál

2017. március 24. - 10:18 Kovács Imre csapata a Pécsi Tudományi Egyetemmel játszik a fináléba jutásért. Revansot vehet a DASE, a DEAC Kamilla Gyógyfürdő csapata pedig zsinórban a 13. győzelmét is megszerezheti a hétvégén.
Labdarúgás
 
A tabella második pozícióját elfoglaló DEAC a hatodik helyen álló Derecske gárdáját fogadja szombaton 15 órától az Egyetemi Sporttelep műfüves pályáján. Sáfár László tanítványai az ősszel 3-0-ás győzelmet arattak idegenben, és abban bíznak, ezúttal sem jelent majd nekik gondot a három pont megszerzése.
 
Az egyetem másik megye I-es gárdája, a Dér István vezette DASE idegenben, a Kaba vendégeként lép pályára szombaton 15 órától. A tavasszal eddig egészen jól játszó, négy meccséből 10 pontot szerző, így nyolcadik helyezett csapatnak van oka a visszavágásra, hiszen ősszel egy balul sikerült mérkőzésen 4-1-re tudott győzni a jelenleg tizenkettedik Meteorit.
 
Futsal
 
Az NB II Keleti csoportban állandósul a harc az első helyért a Csenger és a DEAC között. Még egyik csapat sem szenvedett vereséget a rájátszásban, sőt a Csenger mindhárom meccsén győzött, ezzel behozta a kétpontos hátrányát. A DEAC férfi futsalcsapata hétfőn a Kazinbarcika vendégeként nyerve szerezheti vissza a vezetést. A találkozó 19 órakor kezdődik.
 
Szombat este a nők ismét hazai pályán játszanak, ezúttal az Árkád ETO-val csapnak össze. A meccs 20 órakor kezdődik a DESOK-ban. Sólyom Attila edző nehéz mérkőzésre számít, de bízik a csapatában.
 
Kosárlabda
 
Befejeződött az alapszakasz a Debreceni Egyetem férfi és női csapatának is, mindkét együttes készülhet a négyes döntőért vívott keresztjátékra. Kovács Imre lányai mindössze egy vereséggel nyerték meg a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság (korábbi MEFOB) keleti csoportját, így első kiemeltként a nyugati negyedik Pécsi Tudományi Egyetemmel játszhatnak a döntőbe jutásért. A férfiak egy nagyszerű hajrának köszönhetően végül a második helyen végeztek, a döntőért pedig a Szombathellyel játszhatnak majd. 
 
 
De addig is még vár a nőkre az amatőr bajnokság 21. fordulója, vasárnap Szegedre utazik a csapat, a mérkőzés 13 órakor kezdődik.
 
A DEAC Kamilla Gyógyfürdő ezúttal a Salgótarjáni KSE otthonába látogat, a mérkőzés szombaton 18 órától lesz a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban.
 
Kézilabda
 
A tabella első helyén álló DEAC vasárnap a második Mezőkövesd U23-as csapatánál vendégszerepel. A meccs a Városi Sportcsarnokban lesz 18 órától.
 
Röplabda
 
Szombaton Debrecenben zárulnak az alsóház küzdelmei, a DEAC két meccset is játszik a 8-10. helyért. 13 órakor kezdődik a DEAC – PTE PEAC C-Doki, 17 órakor pedig a DEAC - Sümeg találkozó.
 
Torna világkupa
 
A Debreceni Egyetem hallgatója, Berki Krisztián Dohában versenyez a héten. A szerdai selejtezőn első helyen végzett gyakorlatával, a fináléra péntek délután kerül sor.
 
DEAC/Sajtóiroda