Új együttműködésekről egyeztettek

2020. május 29. - 11:16 A legkorszerűbb építészeti technológiákról, valamint az egészségipar és orvostudomány területén tervezett együttműködésről tárgyalt Szilvássy Zoltán rektor csütörtökön. A megbeszélésen a koronavírus elleni vakcináról is szó volt.

A Chongqing Medical University és a China National Complete Engineering Corporation megbízásából látogatott a Debreceni Egyetemre Emad Mutlak, hogy feltérképezze és előkészítése a jövőbeni együttműködéseket. A megbízottat Szilvássy Zoltán rektor fogadta a Rektori Tanácsteremben.

A megbeszélésen egyeztettek a tervezett megállapodásokról, melyek a hagyományos kínai orvoslással kapcsolatos kutatások összehangolására, valamint a Kínában már klinikai fázis II. szakaszában álló COVID 19 antivirális vakcina kipróbálására is kiterjednek.

Emellett szóba kerültek a legmodernebb kínai építészeti megoldások és technológiák, melyeket az egyetemen folyó mérnökképzésben, valamint az intézmény infrastrukturális fejlesztéseiben is felhasználnának.

A látogatás végén Emad Mutlak ultrakönnyű 3D-s, irritációmentes, újrasterilizálható védőmaszkokat és nitril kesztyűket ajándékozott az egyetemnek.

Sajtóiroda