Online lelki támogatás

2020. március 30. - 15:57 A Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központja is csatlakozott a Végeken Egészséglélektani Alapítvány által létrehozott Call for Help lelkielsősegély-vonal munkájához. Az egészségügyben dolgozók a nap 24 órájában hívhatják a 06 1 770 7333–as krízisvonalat.

Önkéntes pszichológusok, pszichiáterek, mentálhigiénés szakemberek fogadják az egészségügyben dolgozók hívását, hogy segítséget nyújtsanak. Jelenleg 25 szakember, köztük a Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ (DEMEK) munkatársa lát el folyamatos ügyeletet, hogy lelki támogatást biztosítson az egészségügy frontvonalában dolgozók számára.

- Fontos, áldozatos, ugyanakkor megterhelő és rendkívül veszélyes a koronavírus-járvány idején az egészségügyben dolgozók munkája. Számukra szeretnénk megkönnyíteni szolgáltatásunkkal a kialakult helyzet, a munkájukból adódó terhek feldolgozását, ezért is csatlakoztunk a kezdeményezéshez – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Berényi András, a DEKEK központvezetője.

„Nem többet, de nem is kevesebbet nyújtunk, mint azt a megerősítést, hogy mellettetek állunk, és büszkék vagyunk arra, amit tesztek." – olvasható az alapítvány felhívásában.

A krízisvonal a veszélyhelyzet alatt, egészen a járvány megszűnéséig napi 24 órában hívható a 06 1 770 7333–as számon.

Sajtóiroda - BZs