Mi van a fiókodban?

Számtalan emberi történet lapul évek óta fiókok mélyén. Ezeket szeretné előcsalogatni alkotói pályázatával a Debreceni Egyetem SzínMűvészeti SzabaDEgyeteme. A szervezők négy kategóriában várják a még nem publikált műveket az általános és középiskolásoktól, egyetemistáktól és felnőttektől egyaránt.

A pályaműveket irodalmi, meseírói, illusztrációs és kreatív könyvajánló kategóriában várják május 15-ig a odeon@zenetheatrum.hu;  email címen.

A legjobb alkotások egy antológiába kerülnek. A SzínMűvészeti SzabaDEgyetem hagyományteremtő szándékkal indítja el a „Mi van a fiókodban?” elnevezésű pályázatát.

- Az eddig beérkezett pályamunkák alapján meglepően nagy az érdeklődés. A legfiatalabb pályázó 8 éves, a legidősebb 73 esztendős, de kaptunk írást egy 55 éves karosszérialakatostól is, akinek ez az első irodalmi megmérettetése, az egyetemi hallgatók pedig igazán aktívak. Érkezett pályamű Szegedről, Pécsről, Nyíregyházáról, Győrből és Keszthelyről is – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Végh Veronika az oDEon egyetemi színház produkciós igazgatója, aki egyben tagja a bírálóbizottságnak is.

A szakmai zsűri tagjai: Háy János József Attila-díjas író, költő, Bereményi Géza Kossuth-, József Attila- és Balázs Béla-díjas író, Harmath Artemisz irodalomtörténész, kritikus, az Ifjúsági és Gyerekirodalmi Centrum vezetője, Szénási Miklós irodalmár, Csáki Szabolcs rendező, és egy meglepetés vendég, akinek személyére később derül majd fény.

- Életünk történetekből áll. Most is egy történetet élünk, egy nagyon különleges, intenzív időszakot.  Amikor hosszú időre falak közé kényszerülünk, különösen fontos a kreativitás és az önkifejezés, hogy teret kaphasson és színesíthesse a hétköznapok egyhangúságát. A jelen állapot is bölcsője lehet egy jó történetnek. Hiszünk abban, és úgy látszik meg is valósul, hogy az emberek valóban előszedik az asztalfiókokból a régi írásaikat, leporolják, vagy akár újra tollat ragadnak. A mostani lelassulás lehetőséget ad minderre, és ezek az írások a pályázat révén napvilágra kerülhetnek majd – jelentette ki Végh Veronika.

A „Mi van a fiókodban?” pályázati leírása itt található

Sajtóiroda - ÉE