A zene, a könyvek, a bor és a gasztronómia ünnepe Mádon

Tízéves jubileumához érkezik a mádi Jó éjszakát! rendezvény, mely az évforduló alkalmából idén háromnapossá bővül. A Debreceni Egyetem Mádi Bor Akadémia, Mád Önkormányzata és Mád Hegyközség közös rendezvénye zenei és irodalmi csemegéket, valamint magyar vidéki csúcsgasztronómiát kínál június 21. és 23. között, a programokat könyvkiadók is gazdagítják.

Az elmúlt években Mád, az elbűvölő szépségű Tokaj-hegyaljai falu méltán vált az egyik legizgalmasabb programhelyszínné Magyarországon. A szervezők ígérete szerint a mádi Jó éjszakát! a zene, a könyvek, a bor és a gasztronómia közös ünnepe lesz idén.

A fesztiválon a varázslatos hangulatról a festői környezet mellett különleges előadók is gondoskodnak. Fellép a fúziós zene egyik legeredetibb formációja, a Szabó Balázs Bandája, Dés László pedig két alkalommal is színpadra lép: Tóth Verával nagykoncertet, míg Závada Pállal szaxofonos-felolvasós irodalmi estet ad.  

- Több könyvkiadó is érkezik legújabb és a piacon korábban megjelent remekműveivel Mád történelmi főutcájára. A rendhagyó könyvvásár színes forgatagában a fesztivál látogatói olyan népszerű szerzőkkel is találkozhatnak a dedikálásokon és beszélgetéseken, mint Spiró György vagy Kollár-Klemencz László – mondta el a Debreceni Egyetem Mádi Bor Akadémia igazgatója, Csige László.

A zenei és irodalmi csemegék mellett a magyar vidéki csúcsgasztronómia pazar fogásai is terítékre kerülnek. A SVÉT, azaz a Stílusos Vidéki Éttermiség nyolc elismert étterme mutatkozik be egy-egy pincészet helyszínén, hogy a csodás mádi borokhoz méltó fogásokat kínáljon a fesztivál vendégeinek. Mert a Jó éjszakát! és maga Mád igazi esszenciája elsősorban a páratlan Tokaj-hegyaljai borkultúra. Ennek jegyében 21 mádi pincészet várja a látogatókat borkóstolókkal, finom falatokkal, történelmi érdekességekkel és pincehűvös kulisszatitkokkal. 

A nyári napforduló egyik legstílusosabb programkavalkádját mindezeken felül olyan ínyencségek is színesítik, mint az éjszakai égbolt-kémlelés profi csillagásszal, a csodás tájakon vezető e-bike túrák, a sztorizós-filmvetítős beszélgetés Koltai Róberttel vagy a Csakdesign Egyesület egyedi termékeket kínáló kézműves vására.

A fesztivállal kapcsolatos részletek megtalálhatóak a rendezvény honlapján, illetve a Facebookon

Varga Zsuzsanna, az UD Hotels ügyvezetője felhívta a figyelmet, hogy a Debreceni Egyetem tulajdonában lévő Grossmann- és Furmint-ház, a Mádi Kúria Hotel és Rendezvényközpont, illetve a Borsay-kastély egész évben kiváló lehetőségeket kínál a Mádra érkezőknek. 

 

- A Furmint-ház a modern stílus jegyeit viseli, vannak például olyan szobák, amelyek kifejezetten a borvidékre, a szőlőre asszociálnak, építészetileg azok formajegyeit viselik. A Grossmann-ház ugyanakkor egy patinásabb épület, így a két szálláshelyen a modern és a klasszikus hangulatot kereső vendégek egyaránt megtalálják az ízlésüknek megfelelőt. A Borsay-kastély projektorral felszerelt, klimatizált konferenciatermei pedig ideálisak előadások, workshopok tartására – fogalmazott Varga Zsuzsanna.

Az ügyvezető a Kúria Hotelről szólva elmondta: a háromcsillagos szállodában grill terasszal, hangulatos 50 fős étteremmel, 23 jól felszerelt légkondicionált szobával, kültéri medencével, tárgyalóteremmel, 120 főt befogadó rendezvényteremmel várják a vendégeket. Tökéletes helyszíne az esküvőknek, az esti beszélgetéseknek, borozgatásoknak.

- Ráadásul a Tokaj-Hegyalja csillagtúrák remek kiindulópontjaként a Mádi Kúria csapata örömmel állít össze és szervez vendégei részére hangulatos pince- és dűlőtúrákat, illetve olyan természetjáró vagy kulturális programokat, amelyek folyamán megismerkedhetnek mindazzal, amit a táj kínálhat a kíváncsi utazónak – tette hozzá az UD Hotels vezetője.

 

Fotók: Facebook/Made in Mád

 

Sajtóközpont