Végre hazai pályán a hokisok

Csaknem egy hónap után játszik ismét itthon a Debreceni Egyetem jégkorongcsapata. Hazai pályán játszanak a kosárlabdázók is, a DEAC többi együttese idegenbe utazik a pontokért.

Jégkorong
A válogatott szünet után ismét jégen a Debreceni Egyetem hokisai. Pénteken 18 órakor az Erste Ligában a FEHA19, majd vasárnap ugyancsak 18 órakor az UTE gárdája érkezik a Debreceni Jégcsarnokba. Utóbbi találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Kosárlabda
Szombaton 18 órától a Sopron KC együttesét fogadja a DEAC kosárlabdacsapata a Tippmix Férfi NB I. A 8. fordulójában. Andjelko Mandics együttese az utóbbi időben egyre jobb formába lendül, az SKC legyőzésével sorozatban harmadik sikerét szerezheti meg.

- Nagyon fontos két győzelem van a hátunk mögött, örülök, hogy az eredményesség mellett már játékban is mutattunk előrelépést – kezdte a DEAC válogatott bedobója, Mócsán Bálint. – Egyik találkozón sem kezdtünk jól, ezen mindenképp változtatnunk kell, de szerintem az már látszik, hogy egyre kevesebb a rövidzárlat, igyekszünk a jövőben ezeket még jobban limitálni. A cél, hogy minél hosszabb ideig, akár negyven percig tudjuk dominálni a meccseinket. A soproniak gyors kosárlabdára törekednek, melyhez a játékoskeretük is adott, jó légiósaik vannak, akiket a magyar magjuk kiválóan egészít ki.  A meccs ritmusát mindenképp nekünk kell majd irányítani, védekezésben pedig azt kell hoznunk, amit a legutóbbi két összecsapáson, és ebből képesek lehetünk majd felépíteni egy hatékony támadást is – zárta a csapatkapitány.

Röplabda
Jó formában van a DEAC férfi röplabdacsapata, hiszen sikerrel vette a legutóbbi öt mérkőzését az Extraligában. Pénteken 18 órakor a szezon eddigi legkeményebb ütközete vár az együttesre, amely a címvédő Kaposvár csarnokában vizitál.

- Szeretnénk jó meccset játszani az esélyesebb kaposváriakkal, bízom benne, hogy meg tudjuk nehezíteni a dolgukat. Ellenfelünk a nyáron megtartotta a kulcsembereit, ami komoly fegyverténynek számít. Mivel nagy változások nem történtek náluk, egy összeszokott gárda ellen kell bizonyítanunk. Nagy esély van arra, hogy a Kaposvár idén újra bejut a bajnoki döntőbe. Végeredménytől függetlenül ez egy kiváló erőfelmérő lesz, amelyen hasznos információkkal gazdagodhatunk – mondta Fodor Antal vezetőedző.

A női NB II Kelet csapatai is pályára lépnek a hétvégén. A DEAC lányai a Szolnoki SPC-vel mérkőznek meg vasárnap 17:30-tól idegenben.

Labdarúgás
Az NB III Északkeleti csoportjában a DEAC Salgótarjánban játszik vasárnap 13 órakor, a helyszín a Szojka Ferenc Stadion lesz.

Kézilabda
A DEAC kézilabdacsapata ezen a hétvégén a Szigetszentmiklós otthonában vendégeskedik, a bajnoki szombaton 18 órakor kezdődik. A Pest vármegyeiek hazai környezetben vereséggel indították a szezont, ám ezt követően sorrendben a Ceglédet, a Békést és a Fejér-B.Á.L. U21-es alakulatát is két vállra fektették saját csarnokukban.

- Nyáron nagy változások történtek a szigetszentmiklósiaknál, ha jól tudom, tíz új játékost szerződtettek, a keretükben vannak olyanok, akik korábban az NB I-ben szerepeltek. Nem lesz egyszerű dolgunk ott, a szurkolóik miatt sem. Nem legyőzhetetlen ellenfélről beszélünk, nyilván sok múlik majd a napi formán. Szeretnénk ponttal vagy pontokkal hazatérni, de ezért sokat kell tenni – fogalmazott Mándi Norbert vezetőedző.