Bravúr Szombathelyen

A Falco otthonában diadalmaskodtak a Debreceni Egyetem kosárlabdázói és nyertek kézilabdázóink is a hétvégén. Mindkét mérkőzését elveszítette ugyanakkor a DEAC tartalékosan felálló jégkorongcsapata a Magyar Kupában. Nem sikerült jól a röplabdázók és a floorballosok bajnokija sem.

Kosárlabda
Hatpontos, 81-75-ös győzelmet aratott a DEAC kosárlabdacsapata a Tippmix Férfi NB I/A 18. fordulójában, a 15 mérkőzés óta veretlen Falco-Vulcano Energia KC Szombathely otthonában. Polyák Lászlóék a szezon során talán először játszottak végig kiegyensúlyozottan, és a kulcspillanatokban is csapatként küzdve, teljesen megérdemelten nyertek a jóval esélyesebb riválisuk csarnokában.

- Hazai pályán 75 ponton tartottuk a Szombathelyet, három negyedet is megnyertünk, így azt gondolom, megérdemelten győztünk. Ami még ennél is fontosabb, hogy bár nem játszottunk tökéletesen, a hozzáállás és a befektetett energia végig rendben volt, csapatként küzdöttünk és a nehéz helyzetekben is volt tartásunk. Köszönöm a játékosaimnak ezt az estét, nagyon értékes sikert arattunk, de most a földön kell maradnunk és dolgozni tovább, hogy ki tudjuk hozni azt, ami ebben a csapatban benne van – értékelt Andjelko Mandics vezetőedző.

Jégkorong
Nem tudta pótolni a betegség miatt hiányzó alapembereket a DEAC jégkorongcsapata, ami a teljesítményen is meglátszott a Magyar Kupa final four két mérkőzésén. Bár a szombati elődöntőben majdnem sikerült meglepni a Budapest Jégkorong Akadémiát, végül a fővárosi gárda nyert 3-2-re. Vasárnapnap a bronzcsatát ugyanilyen arányban vesztette el csapatunk az UTE ellen, így az előző két évben elért Magyar Kupa-győzelmet ezúttal nem tudtuk megismételni.

Röplabda
Vezéráldozattal járt a DEAC történelmi mérkőzése az Extraliga felsőházi rájátszásában, hiszen vasárnap este, a DESOK-ban rendezett, Kazincbarcika elleni találkozón súlyos sérülést szenvedett együttesünk húzóembere, Cesar Willian, akit mentővel vittek kórházba. Az első diagnózis szerint keresztszalag-szakadást szenvedett, így a szezon hátralévő részében már nem léphet pályára. Sérülése kihatott a DEAC teljesítményére is, 3:0 arányban a vendégek diadalmaskodtak.

Női csapatunk ezúttal a Szolnokot látta vendégül a DESOK-ban, a találkozót 3:1-re elveszítették a mieink.

Kézilabda
A DEAC férfi kézilabdázói a Salgótarján elleni hazai bajnokival indították a 2023-as évet. A DESOK-ban rendezett, végletekig kiélezett mérkőzésen 23-22-es debreceni siker született.

- Nyugodtan kijelenthetjük, hogy ezúttal a védekezésünk volt a kulcs, végig stabilak maradtunk hátul, emiatt nyertünk. Számítottunk arra, hogy a Salgótarján lassan szövögeti a támadásait, kértem is a fiúktól, hogy ez ne őrölje fel őket. Támadásban több ziccert elrontottunk, ezzel a saját dolgunkat nehezítettük meg. Korábban a szoros végjátékokból általában mi jöttünk ki rosszabbul, ezúttal fordult a kocka – összegzett Mándi Norbert vezetőedző.

Floorball
A férfi OB I-ben az IBK Cartoon Heroes otthonában játszottak bajnokit ezen a hétvégén a DEAC floorballosai. Az Érden rendezett találkozót a hazaiak nyerték 12-8-ra, így csapatunk lecsúszott a harmadik helyre.

NyD