Zamatos egyetem

Az élelmiszeripar, vendéglátás aktuális helyzetét, kihívásait szórakoztató, közérthető formában vitatják meg népszerű közszereplők és a szakma elismert képviselői pénteken a Debreceni Egyetem és a Campus Nonprofit Kft. közös rendezvényén, a Zamat Fesztivál kísérő konferenciáján.

- A Debreceni Egyetem nemcsak oktatási kínálatával, tudományos munkájával és az egészségügyi szolgáltatásokkal van jelen a város mindennapjaiban, hanem kulturális életének is fontos szereplője a sporttól a gasztronómiáig. A cívisváros programkínálatában évek óta kiemelt szerepet töltenek be az intézmény és a Campus Nonprofit Kft. által szervezett rendezvények és azok a közösségi terek, amelyeket az egyetem működtet – hangsúlyozta Puskás István, Debrecen alpolgármestere a rendezvényt beharangozó szerdai sajtótájékoztatón.

A Zamat Fesztivál programfelelőse, Dajka Zoltán elmondta: a pénteken kezdődő gasztroélmény-fesztivál üde színfoltja lesz az a szakmai konferencia, amelyen a nehéz helyzetbe került élelmiszeripar és vendéglátás szereplőinek túlélési lehetőségéről lesz szó. A Debreceni Egyetem szakemberei mellett, többek között Bíró Lajos séf és a Nánási Pál-Ördög Nóra házaspár is megosztja a koronavírus-járvány és a jelenlegi gazdasági helyzet során szerzett tapasztalatait.

- A vendéglátó- és élelmiszeripar elképesztő nehézségekkel küzd, léte sokkal inkább kérdéses, mint a covid-járvány idején. Ezen a szakmai konferencián egyfajta utat szeretnénk mutatni a vállalkozásoknak a túléléshez – fogalmazott Miklósvölgyi Péter, a szervező Campus Kft. ügyvezetője.

A péntek délelőtt kezdődő konferenciát a Nagyerdei Stadion Sajtó konferencia termében rendezik meg. Részletes programja, illetve a részvételhez szükséges regisztráció ezen a linken érhető el:
https://www.zamatfesztival.hu/konferencia/index.html


A Zamat Fesztivál a konferencia mellett számtalan változatos programmal várja a látogatókat szeptember 16. és 18. között a Nagyerdei Stadion környékén. A népszerű előadók koncertjei mellett lesz termelői piac, valamint ingyenes gyermekprogramok és az igen népszerű debreceni pároskolbász-töltő verseny is izgalmasnak ígérkezik, utóbbira csaknem 50 csapat nevezett. 

 

- Bár az időjárás várhatóan nem lesz kegyes a hétvégén, a látogatóknak emiatt nem kell aggódniuk, hiszen csaknem 2700 négyzetméternyi sátorban fogadjuk a vendégeket – tette hozzá Páll László, a Campus Kft. ügyvezetője.

Sajtóiroda-TB