Egyetemi sportsiker Lengyelországban

Bronzérmet nyert a lengyelországi Olsztynban megrendezett triatlon Európa Bajnokságon Varga Zoltán, az Általános Orvostudományi Kar Biomatematikai Tanszékének vezetője. Az olimpiai távval megegyező versenyen ezúttal sem csak a társakkal, hanem az időjárási viszonyokkal is meg kellett küzdenie a sportolónak.

Az utánpótlás korú versenyzők mellett az idősebb korosztály számára és a parasportolóknak rendeztek Európa-bajnokságot május végén Olsztynban. A kontinensviadalon a Debreceni Egyetem egyik oktatója, Varga Zoltán, az Általános Orvostudományi Kar Biomatematikai Tanszékének vezetője is rajthoz állt, az AG50-54 kategóriában vágott neki a versenynek. 

A hirek.unideb.hu-nak elmondta: sem az előjelek, sem pedig a versenykörülmények nem voltak a legjobbak, ennek ellenére a maximumot kihozva magából dobogós helyezést ért el az Eb-n. A versenyzőknek 1500 métert kellett úszniuk, 40 kilométert kerékpározniuk és 10 kilométert futniuk.

- Az időjárás nem volt túl barátságos, 15 fokos vízben úsztunk, és a levegő is csupán 13 fokos volt, ráadásul olykor az eső sem könnyítette meg a dolgomat. Emiatt a kerékpáron meglehetősen fáztunk, elgémberedtek a végtagjaink, ráadásul nem sokkal a verseny előtt gyógyultam ki egy enyhe tünetekkel járó Covid-fertőzésből. Szerencsére a körülmények ellenére jól ment a verseny, és sikerült korcsoportomban a bronzérmet megszereznem – idézte fel a triatlonista.

Varga Zoltán 02:12:51-es idővel egy lengyel és egy német versenyző mögött végzett az Európa-bajnokság mezőnyében a harmadik helyen. Az EB AG50-54-es, korosztályok szerinti kategóriájában a harminc indulóból összesen huszonkilencen értek célba.

A teljes eredménysor ezen a linken érhető el.

Sajtóközpont - BZ